Vidiauto Automobili Predstavljamo Provirite s nama u Toyotu C-HR

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 01.07.2016. 14:23

Toyota u C-crossover segmentu 

Provirite s nama u Toyotu C-HR

Provirite s nama u Toyotu C-HR

Iza oznake C-HR krije se naziv Coupe High-Rider, a konceptni automobil smo već vidjeli u Parizu i Frankfurtu.

Automobili u C-crossover segmentu imaju uzlaznu putanju što se tiče interesa kupaca, a s C-HR modelom Toyota želi dati svoj obol kroz originalnu osobnost jer se vozilo ističe ne samo unutar Toyotine ponude nego i u svom segmentu.

Toyota C-HR

Toyota C-HR ostaje vjerna dizajnerskim smjernicama konceptnog automobila, koji je na Pariškom salonu automobila 2014. godine i Salonu automobila u Frankfurtu 2015. privukao iznimnu pažnju javnosti svojim kupeovski inspiriranim linijama. C-HR jasno demonstrira karakter i svu fleksibilnost nove TNGA modularne platforme koja je najzaslužnija za svu inženjersku i dizajnersku slobodu.

Predstavljanje na europskom tržištu se očekuje tijekom rujna, s prvim isporukama kupcima prije kraja 2016. godine. U ponudi Toyote pozicioniran je između Aurisa TS i modela RAV4, a plan prodaje C-HR je 100.000 prodanih primjeraka godišnje na europskom tržištu.

U interijeru naglasak je na novoj dizajnerskoj filozofiji uređenja kabine „Sensual Tech“ koja kombinira tehnološki naprednu funkcionalnost s dozom emotivnosti i osjećajem ugode u vožnji. Sve kontrole na središnjoj konzoli i 8'' središnji zaslon s redizajniranim i poboljšanim HMI multimedijalnim prikazom blago su zakrenuti prema vozaču. Zvuk stiže iz JBL zvučnika. Ergonomija je podignuta na visoku razinu, a ostali putnici također lakše mogu upravljati željenim kontrolama središnje konzole i multimedijalnog sustava. Kabina će biti dostupna u tri boje - Dark Grey, Black/Blue i Black/Brown.

Jedinstven dizajn sjedala kombinira vitkiji i sportski naglašen gornji dio s bolje profiliranim i podržavajućim donjim dijelom, za ugodniji i opušteniji osjećaj tijekom duljih putovanja, a ukupan dojam je zaokružen profiliranjem uzoraka različitih tekstura i izvedbi.

U sigurnosnom dijelu Toyota C-HR ima Safety Sense paket aktivne sigurnosti koja je sastavni dio serijske opreme, a dodatne opcije su sustav automatskog kočenja kod opasnosti od sudara, tempomat s prilagodbom brzine pomoću radara, sustav prepoznavanja pješaka, sustav prepoznavanja prometnih znakova, sustav upozorenja prilikom napuštanja prometne trake s korekcijama upravljača i sustav automatskog prebacivanja dugih i kratkih svjetala.

Pogon u Toyoti C-HR će, uz 1,2-litreni turbobenzinski snage 115 KS i 185 Nm kombiniran s ručnim 6-stupanjskim ili CVT mjenjačem te prednjim i pogonom na sve kotače, biti i hibridni snage 122 KS, uz 40-postotnu termalnu učinkovitost benzinskog motora. Emisija CO2 će biti 85 g/km C02, a potrošnja u prosjeku 3,7 l na 100 km.

Ključne riječi:
C-HR crossover Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs