Vidiauto Automobili Predstavljamo Provirite s nama u Toyotu C-HR

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 01.07.2016. 14:23

Toyota u C-crossover segmentu 

Provirite s nama u Toyotu C-HR

Provirite s nama u Toyotu C-HR

Iza oznake C-HR krije se naziv Coupe High-Rider, a konceptni automobil smo već vidjeli u Parizu i Frankfurtu.

Automobili u C-crossover segmentu imaju uzlaznu putanju što se tiče interesa kupaca, a s C-HR modelom Toyota želi dati svoj obol kroz originalnu osobnost jer se vozilo ističe ne samo unutar Toyotine ponude nego i u svom segmentu.

Toyota C-HR

Toyota C-HR ostaje vjerna dizajnerskim smjernicama konceptnog automobila, koji je na Pariškom salonu automobila 2014. godine i Salonu automobila u Frankfurtu 2015. privukao iznimnu pažnju javnosti svojim kupeovski inspiriranim linijama. C-HR jasno demonstrira karakter i svu fleksibilnost nove TNGA modularne platforme koja je najzaslužnija za svu inženjersku i dizajnersku slobodu.

Predstavljanje na europskom tržištu se očekuje tijekom rujna, s prvim isporukama kupcima prije kraja 2016. godine. U ponudi Toyote pozicioniran je između Aurisa TS i modela RAV4, a plan prodaje C-HR je 100.000 prodanih primjeraka godišnje na europskom tržištu.

U interijeru naglasak je na novoj dizajnerskoj filozofiji uređenja kabine „Sensual Tech“ koja kombinira tehnološki naprednu funkcionalnost s dozom emotivnosti i osjećajem ugode u vožnji. Sve kontrole na središnjoj konzoli i 8'' središnji zaslon s redizajniranim i poboljšanim HMI multimedijalnim prikazom blago su zakrenuti prema vozaču. Zvuk stiže iz JBL zvučnika. Ergonomija je podignuta na visoku razinu, a ostali putnici također lakše mogu upravljati željenim kontrolama središnje konzole i multimedijalnog sustava. Kabina će biti dostupna u tri boje - Dark Grey, Black/Blue i Black/Brown.

Jedinstven dizajn sjedala kombinira vitkiji i sportski naglašen gornji dio s bolje profiliranim i podržavajućim donjim dijelom, za ugodniji i opušteniji osjećaj tijekom duljih putovanja, a ukupan dojam je zaokružen profiliranjem uzoraka različitih tekstura i izvedbi.

U sigurnosnom dijelu Toyota C-HR ima Safety Sense paket aktivne sigurnosti koja je sastavni dio serijske opreme, a dodatne opcije su sustav automatskog kočenja kod opasnosti od sudara, tempomat s prilagodbom brzine pomoću radara, sustav prepoznavanja pješaka, sustav prepoznavanja prometnih znakova, sustav upozorenja prilikom napuštanja prometne trake s korekcijama upravljača i sustav automatskog prebacivanja dugih i kratkih svjetala.

Pogon u Toyoti C-HR će, uz 1,2-litreni turbobenzinski snage 115 KS i 185 Nm kombiniran s ručnim 6-stupanjskim ili CVT mjenjačem te prednjim i pogonom na sve kotače, biti i hibridni snage 122 KS, uz 40-postotnu termalnu učinkovitost benzinskog motora. Emisija CO2 će biti 85 g/km C02, a potrošnja u prosjeku 3,7 l na 100 km.

Ključne riječi:
C-HR crossover Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.