Vidiauto Automobili Predstavljamo Novi kompaktni sedan Fiat Aegea

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 22.05.2015. 11:33

Stiže u proljeće 2016. 

Novi kompaktni sedan Fiat Aegea

Novi kompaktni sedan Fiat Aegea

Fiat Aegea je potpuno nova limuzina koja će se prodavati u više od 40 zemalja. Predstavljena je na auto salonu u Istanbulu.

Za sada nije poznato hoće li i kada Fiat Aegea doći na hrvatsko tržište, dok na njemačko tržište stiže u proljeće 2016. godine. Radi se o automobilu koji će konkurirati Peugeotu 301, Daciji Logan i Škodi Rapid.

Dizajn Fiata Aegea dolazi iz Italije dok će se automobil proizvoditi u Turskoj. Osebujna linija proteže se od prednjih do stražnjih svjetala vozila dužine 4,5 metara (duža je od Fiat Linee), širine 1,78 metara, uz međuosovinski razmak 2,64 metra. Na prednjem se dijelu ističe velika rešetka s Fiatovim znakom. Obujam prtljažnika je 510 litara, a u vozilo se komotno može smjestiti pet putnika.

Fiat Aegea (2)

U interijeru Fiat Aegea ima već poznati UConnect-System, viđen u Fiatu 500x, a sastoji se od 5-inčnog ekrana osjetljivog na dodir. Na infotainment sustav se mogu spojiti USB stick, a preko Bluetootha mobilni telefoni. Kao dodatna opcija nude se navigacija i kamera za vožnju unatrag.

Fiat Aegea (3)

Ponudu motora u Fiatu Aegea čine dva Multijet dizelska i dva benzinska motora snage između 96 i 122 KS. Kupci će moći birati između ručnog ili automatskog mjenjača.

Fiat Aegea će se već od kraja ove jeseni prodavati u zemljama Zapadne i Istočne Europe, Bliskog Istoka i Afrike (prvo stiže u Tursku). Predstavljanje u nama najbližim krajevima bit će održano na sljedećem Ženevskom auto salonu.

Istanbul auto show se održava od 22. do 31. svibnja 2015. na površini od 120.000 kvadratnih metara u 14 dvorana, a na sajmu se očekuje više od 600.000 posjetitelja.

Fiat Aegea (4)
Ključne riječi:
301 Aegea Fiat Linea Logan Rapid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs