Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Michelin Premier A/S-auto guma za 96.000 kilometara

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 21.01.2014. 20:11

NAIAS 2014 

Michelin Premier A/S-auto guma za 96.000 kilometara

Michelin Premier A/S-auto guma za 96.000 kilometara

Francuski proizvođač pneumatika na sajmu u Detroitu predstavio je cjelogodišnju gumu koja bi trebala unijeti revoluciju u auto svijetu. Radi se o cjelogodišnjoj gumi koja je nastala na takozvanoj EverGrip tehnologiji koja omogućava da guma trošenjem zadržava sigurna vozna svojstva. 

Problem kod klasičnih auto guma je taj što trošenjem i stanjivanjem profila guma ima sve lošije karakterisitke pogotovo na mokroj cesti gdje visina kanala za odvod vode je od ključnog značaja.

Michelin-Premier-AS-7

Michelinovi inženjeri su proizveli posebnu smjesu gume koja kako se guma vremenom troši, na površinu izlaze novi kanali koji omogućavaju ne samo zadržavanje sigurnih voznih karakteristika već i bolje držanje ceste nego kod novih guma. Michelin tvrdi da nova guma ima trajnost 60.000 milja odnosno 96.000 kilometara. Za sada je guma predviđena za prodaju samo na tržištu SAD-a.

michelin-premier-as
Ključne riječi:
Cadillac guma Michelin
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.