Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Michelin Premier A/S-auto guma za 96.000 kilometara

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 21.01.2014. 20:11

NAIAS 2014 

Michelin Premier A/S-auto guma za 96.000 kilometara

Michelin Premier A/S-auto guma za 96.000 kilometara

Francuski proizvođač pneumatika na sajmu u Detroitu predstavio je cjelogodišnju gumu koja bi trebala unijeti revoluciju u auto svijetu. Radi se o cjelogodišnjoj gumi koja je nastala na takozvanoj EverGrip tehnologiji koja omogućava da guma trošenjem zadržava sigurna vozna svojstva. 

Problem kod klasičnih auto guma je taj što trošenjem i stanjivanjem profila guma ima sve lošije karakterisitke pogotovo na mokroj cesti gdje visina kanala za odvod vode je od ključnog značaja.

Michelin-Premier-AS-7

Michelinovi inženjeri su proizveli posebnu smjesu gume koja kako se guma vremenom troši, na površinu izlaze novi kanali koji omogućavaju ne samo zadržavanje sigurnih voznih karakteristika već i bolje držanje ceste nego kod novih guma. Michelin tvrdi da nova guma ima trajnost 60.000 milja odnosno 96.000 kilometara. Za sada je guma predviđena za prodaju samo na tržištu SAD-a.

michelin-premier-as
Ključne riječi:
Cadillac guma Michelin
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs