Vidiauto Automobili Predstavljamo Captur dobio većeg brata - Renault Kadjar

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.02.2015. 11:22

Prinova u Renaultovoj obitelji 

Captur dobio većeg brata - Renault Kadjar

Captur dobio većeg brata - Renault Kadjar

Službeno je predstavljen novi crossover zanimljivog naziva - Renault Kadjar. Bit će to prvi Renaultov crossover iz C-segmenta.

Crossoveri imaju sve veći uspjeh u prodaji (u 2014. godini svaki je peti automobil prodan u svijetu bio crossover, uz 23% tržišnog udjela u Europi i 26% u Kini), a dobrim rezultatima kumuju i dobar dizajn, najčešće puno slobodniji nego kod veće SUV braće. Prodaja Renaulta Kadjar počinje na ljeto 2015., a Kadjar će se moći kupiti u Europi, Africi te kasnije i u Kini; proizvodit će se u španjolskoj tvornici u Palenciji te u Kini za kinesko tržište. Premijerno će biti predstavljen na 85. ženevskom salonu automobila, koji se otvara 5. ožujka 2015.

  

Pročitajte test Renault Captur 1.2 TCe 120 EDC Expression

  

Kadjar će biti dostupan s pogonom na prednje i na sve kotače, a u odnosu na Captur duži je za 35 cm (Captur 4,1 m, Kadjar 4,45 metara). U usporedbi s konkurencijom unutar kuće - Nissan Qashqai, Kadjar [Kađar] će biti duži za 15 cm (Qashqai 4,3 m).

Fluidne, atletske linije na Renaultu Kadjar ističu mišićavi lukovi blatobrana, a senzualnost njegovih linija naglašena je vratima u ravnini s pragovima. Stražnji odbojnik suptilno je integriran u karoseriju; prag prtljažnika obujma 472 litre je od nehrđajućeg čelika. Podnica je od tla udaljena 19 cm, uz prilazni kut od 18 stupnjeva i odlazni kut od 25 stupnjeva. Prednja svjetla u obliku slova C su u LED tehnologiji, a kroz glavna svjetla proteže se kromirana letvica.

U multimedijskom dijelu stiže sa sustavom R-Link 2 koji nudi i napredno povezivanje. Renault za sada ne otkriva koji će motori biti dostupni uz Kadjar, ali se očekuju 1,5-litreni turbodizel snage 110 KS i 1,6-litreni turbodizel snage 130 KS te 1,2-litreni turbobenzinac snage 116 KS.
Cijena za Renault Kadjar sada nije poznata.

Ključne riječi:
crossover Kadjar Nissan Qashqai Renault SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. travanj 1926.

4-2-1926 Rođen Jack Brabham

Rođen Jack Brabham

Na današnji dan 1926. godine rođen je Jack Brabham, vozač Formule 1, u Hurstvilleu, New South Wales, Australija. Slavni Brabham tri puta je osvojio svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

vs

.::.