Vidiauto Novosti Najave Više snage za Nissan Qashqai

Autor: Domagoj Brnić Objavljeno: 12.11.2014. 14:18

Turbo napredak 

Više snage za Nissan Qashqai

Više snage za Nissan Qashqai

Opremljen novim motorom 1,6 DIG-T, Nissan Qashqai trebao bi dohvatiti 200 km/h, sprintati do stotke za 9 sekundi i trošiti manje od 6 litara

Proslavivši nedavno dva milijuna u tvornici u Sunderlandu proizvedenih primjeraka, Nissan Qashqai svoju je paletu motora obogatio novim, 1,6-litrenim DIG-T strojem. Benzinac snage 163 KS najsnažniji je u ponudi druge generacije Qashqaija i isprva će na raspolaganju biti samo s prednjim pogonom i manualnim mjenjačem sa šest brzina. Uz 240 Nm okretnog momenta, 50 više od manjeg 1,2 DIG-T motora, novi 1,6 DIG-T u Qashqaiju postiže maksimalnu brzinu od 200 kilometara na sat i od 0 do 100 km/h sprinta za 9,1 sekundu. Pritom se deklarirana potrošnja zadržala na 5,8 l/100 km, a emisija ispušnih plinova zadovoljava normu Euro 6 i iznosi 134 grama CO2 po kilometru, što je tek neznatno više od manjeg 1,2-litrenog turbobenzinca.

nissan qashqai (1)

Dok se Nissan ne izjašnjava hoće li i kada najbrži Qashqai s novim 1,6 DIG-T motorom na raspolaganju imati i pogon na sva četiri kotača te automatski mjenjač, za njegova je manjeg brata 1,2 DIG-T u istom paketu po novome on predviđen. Riječ je o mjenjaču zvučna imena Xtronic iza kojeg se krije CVT mjenjač bez klasičnih brzina koje su ipak softverski simulirane kako bi osjećaj u vožnji ostao blizak onome klasičnog mjenjača. U Nissanu pritom tvrde da Xtronic minimalno utječe na ubrzanje i potrošnju modela 1,2 DIG-T. Nissanovi bi noviteti na tržište trebali stići početkom 2015., a cijene još nisu poznate.

nissan qashqai (4)
Ključne riječi:
cijena DIG-T Nissan Qashqai
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.