Vidiauto Novosti Najave NOVO! Renault Kadjar [Kađar] - crossover iz C segmenta

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 26.01.2015. 15:37

Stiže još jedan Renault crossover 

NOVO! Renault Kadjar [Kađar] - crossover iz C segmenta

NOVO! Renault Kadjar [Kađar] - crossover iz C segmenta

Renault Kadjar (izgovara se Kađar) će biti prvi Renaultov crossover iz C segmenta.

Za sada se iz Renaulta otkriva samo naziv modela koji je nastao iz dvije riječi: quad i jaillir, a inače Kadjar je ime perzijske dinastije.

Kadjar je igra riječima KAD + JAR, a nadahnuće pronalazi u svijetu motocikala s četiri kotača zvanih „quad“ dok JAR podsjeća na francusku riječ „jaillir“ koja znači energično izvirati, izroniti, iskrsnuti. Asocira na agilnost i iznenadno pojavljivanje, a izgovor i pisanje riječi stvaraju egzotičan dojam koji asocira na izdvajanje iz mnoštva i otkrivanje novih pustolovina.

Crossover potpuno novog naziva Kadjar će se otkrivati kampanjom na društvenim medijima pod hashtagom #KADJAR. Time se nastavlja Renaultova ofenziva na tržište crossovera (nakon Captura i Koleosa), a zgodno je iz naziva izvući prvo slovo naziva - „K“ ukazuje na robusnost vozila. Više informacija bit će dostupno na Renaultovoj Facebook stranici www.facebook.com/renault te na Twitter, Instagram i Youtube kanalima. Do 2. veljače 2015. svaki dan će se otkrivati nove fotografije i videosnimke, a u sljedeći ponedjeljak će biti potpuno otkriven novi Renault Kadjar.

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Renault Kadjar bit će konkurencija unutar kuće modelu Nissan Qashqai, a istovremeno će biti i veći brat modelu Renault Captur. Očekuje se da će tehnološki Kadjar biti naslonjen na Qashqai (koristit će Renault-Nissanovu platformu Common Module Family - CMF), a snaga benzinskih i dizelskih motora kretat će se u rangu od 110 do 163 KS. Kao opcija bit će pogon na sve kotače.

Renault Captur

Renault Captur

Kadjar će biti predstavljen na predstojećem auto salonu u Ženevi (5. do 15. ožujka 2015.), a u prodaji će biti na ljeto 2015. Početna cijena bi trebala biti ispod 20.000 eura.

Ključne riječi:
Captur crossover Kadjar Nissan Qashqai Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.