Vidiauto Zanimljivosti INFOZONA Najsigurniji kompaktni obiteljski automobil 2014. godine je...

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 22.01.2015. 17:23

Najbolji na Euro NCAP testovima 

Najsigurniji kompaktni obiteljski automobil 2014. godine je...

Najsigurniji kompaktni obiteljski automobil 2014. godine je...

Nissan Qashqai imao je najbolji rezultat sigurnosti u svojoj kategoriji na Euro NCAP testovima u 2014. godini.

Prema testiranjima poznatog i neovisnog Euro NCAP-a Nissan Qashqai je postigao najbolji rezultat među kompaktnim obiteljskim automobilima. Qashqai je posebno pohvaljen za izniman rezultat na testovima zaštite djece i odraslih, a Qashqaijev prednji branik dobio je najviše ocjene za zaštitu nogu pješaka.

Qashqai EuroNcap test 2014

Nissan je model Qashqai opremio nizom novih i inovativnih sigurnosnih obilježja, uključujući Nissanov Safety Shield. U izravnim sudarima putnička kabina ostaje stabilna, a očitanja na lutkama pokazuju dobru zaštitu koljena i bedrenih kostiju vozača i putnika. Lutka vozača dobila je najviše bodova, s dobrom zaštitom svih dijelova tijela. Najbolje ocjene također su postignute u testu s bočnom preprekom, u kojem su svi dijelovi tijela bili dobro zaštićeni. Novi Qashqai zablistao je i u testovima s djecom. Na temelju očitanja s lutkama djece upotrijebljenim u dinamičkim testovima, Qashqai je dobio maksimalne ocjene za zaštitu djeteta u dobi od 18 mjeseci.

Qashqai EuroNcap test 2014 rezultati

Nove Qashqaijeve tehnologije Safety Shield obuhvaćaju sustav pomoći pri naglom kočenju (Forward Emergency Braking), otkrivanje umora vozača (Driver Attention Alert), upozorenje na napuštanje trake (Lane Departure Warning), automatsko upravljanje dugim svjetlima (High Beam Assist) i prepoznavanje prometnih znakova (Traffic Sign Recognition). Nissan Safety Shield također nudi nadzor mrtvog kuta (Blind Spot Warning) i prepoznavanje pokretnih objekata (Moving Object Detection), sustave koje je omogućila i načinila pristupačnim Nissanova cijenjena tehnologija panoramskog monitora (Around View Monitor).

Pročitajte test Nissan Qashqai 1.6 dCi Tekna

 

Qashqai EuroNcap test 2014 sudar 2
Qashqai EuroNcap test 2014 sudar 3
Ključne riječi:
EURO NCAP ocjena Nissan Qashqai sigurnost test
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 4. srpanj 1984.

200. pobjeda Richarda Pettya

Richard Petty, kralj NASCAR utrka ubilježio je svoju 200-tu pobjedu u karijeri na utrci Firecracker 400 race u Daytoni. Utrci je prisustvovao rekordan broj gledatelja među kojima je bio i tadašnji predsjednik SAD-a Ronald Reagan.

vs