Vidiauto Automobili Predstavljamo Cadillac ATS Coupe za Europu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.10.2014. 07:55

Zaoštravanje konkurencije 

Cadillac ATS Coupe stiže u Europu

Cadillac ATS Coupe za Europu

Kao prvi u nizu Cadillaca koji trebaju stići na europsko tržište novi ATS Coupe pokušat će pomrsiti račune BMW-u serije 4

Cadillacov “desant na Normandiju” započeo je prvim valom čije iskrcavanje predvodi Cadillac ATS Coupe. Kupe oštrih, karakterističnih linija, varijanta je najmanje Cadillacove limuzine ATS, a na europskom tržištu bi trebao konkurirati coupeima srednje klase poput BMW-a serije 4

Cadillac_ATSCoupe_2

Pomalo iznenađujuće, na Stari kontinent, tradicionalno zaljubljen u dizelaše, Cadillac ATS Coupe stizat će opremljen samo jednim benzinskim turbomotorom koji iz dvije litre obujma izvlači 276 KS i “muških” 400 Nm. Snažan turbak spojen je sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem koji snagu prenosi na stražnje kotače (u opciji na sva četiri kotača). Američki snagator do stotke ubrzava za samo 5,8 sekundi, a za zaustavljanje se europske verzije ATS Coupea, koja se od američke razlikuje tek detaljima, brinu Brembo kočnice. Ovjes je sprijeda MacPherson, a straga multilink. 

21_Cadillac_ATS_Coupe_2015

Unutrašnjost je Cadillac ATS Coupea temeljito “naoružana” i pršti gadgetima – od 8-inčnog touchscreen LCD-a, preko sustava pasivne sigurnosti Driver Awareness i Driver Assist, do Boseova surround sustava sa 12 zvučnika. Nakon Cadillac ATS Coupea na europsko će tržište uskoro pristići i golemi SUV Escalade te još jedan coupe ELR tijekom 2015. godine.

Ključne riječi:
ATS Coupe Cadillac ELR Escalade
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs