Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama VW T-Roc Cabrio s cijenom od 252.456 kuna

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.07.2020. 05:16

Svježe na tržištu 

Stigao je prvi kompaktni crossover bez krova: VW T-Roc Cabrio

VW T-Roc Cabrio s cijenom od 252.456 kuna

U domaće je salone stigao prvi kompaktni SUV bez krova – Volkswagen T-Roc Cabriolet, koji se trenutno nudi s jednim motorom i dva paketa opreme.

Po prvi puta predstavljen prošle godine na Salonu automobila u Frankfurtu, novi Volkswagen T-Roc Cabriolet je sada stigao u domaće salone, a za početak se nudi s jednim motorom i dva paketa opreme.

VW T-ROC CABRIO - PRESS - WEB - 23

VW T-Roc Cabriolet je prvi kompaktni crossover, odnosno SUV koji se nudi u izvedbi bez krova, a dolazi s električno pokretanim mekanim krovom koji je napravljen od tri sloja, za spuštanje krova potrebno mu je 9 sekundi, dok zatvaranje traje nešto duže – 11 sekundi. Ta radnja se može odvijati i u vožnji pri brzinama do 30 km/h.

VW T-ROC CABRIO - PRESS - WEB - 35

Iako je nešto duži i s nešto većim međuosovinskim razmakom u odnosu na klasični T-Roc, izvedba bez krova može prevesti četiri putnika u konfiguraciji 2+2, a bez obzira je li krov spušten ili ne, tu je uvijek dostupan prtljažnik obujma 280 litara.

VW T-ROC CABRIO - PRESS - WEB - 41

Trenutno se kod nas može nabaviti samo snažnija izvedba, a riječ je o modelu s 1,5-litrenim TSI benzincem sa 150 KS, koja raspolaže i s 250 Nm okretnog momenta, a kombiniran je sa 7-brzinskim DSG mjenjačem s dvije spojke. Kasnije će stići i izvedbe s ručnim mjenjačem, kao i slabija izvedba sa 115 KS.

VW T-ROC CABRIO - PRESS - WEB - 14

Maksimalna brzina ovog modela je 205 km/h, dok mu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 9,6 sekundi, što je sasvim dovoljno za ovakav automobil. Spomenimo i kako serijski T-Roc Cabrio dolazi na 17-inčnim aluminijskim naplatcima, dok su u opciji dostupni i oni od 18 i 19 inča.

VW T-ROC CABRIO - PRESS - WEB - 11

U unutrašnjosti nema puno promjena u odnosu na klasični T-Roc, pa se i tu nudi najnoviji MIB3 infotainment sustav, usluge We Connect i We Connect Plus, kao i 12-kanalni audio sustav. Cijena za Volkswagen T-Roc Cabrio DSG Style kreće od 252.456 kuna, a za izvedbu Volkswagen T-Roc Cabrio DSG R-Line cijena kreće od 283.631 kunu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs