Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama VW T-Roc Cabrio s cijenom od 252.456 kuna

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.07.2020. 05:16

Svježe na tržištu 

Stigao je prvi kompaktni crossover bez krova: VW T-Roc Cabrio

VW T-Roc Cabrio s cijenom od 252.456 kuna

U domaće je salone stigao prvi kompaktni SUV bez krova – Volkswagen T-Roc Cabriolet, koji se trenutno nudi s jednim motorom i dva paketa opreme.

Po prvi puta predstavljen prošle godine na Salonu automobila u Frankfurtu, novi Volkswagen T-Roc Cabriolet je sada stigao u domaće salone, a za početak se nudi s jednim motorom i dva paketa opreme.

VW T-ROC CABRIO - PRESS - WEB - 23

VW T-Roc Cabriolet je prvi kompaktni crossover, odnosno SUV koji se nudi u izvedbi bez krova, a dolazi s električno pokretanim mekanim krovom koji je napravljen od tri sloja, za spuštanje krova potrebno mu je 9 sekundi, dok zatvaranje traje nešto duže – 11 sekundi. Ta radnja se može odvijati i u vožnji pri brzinama do 30 km/h.

VW T-ROC CABRIO - PRESS - WEB - 35

Iako je nešto duži i s nešto većim međuosovinskim razmakom u odnosu na klasični T-Roc, izvedba bez krova može prevesti četiri putnika u konfiguraciji 2+2, a bez obzira je li krov spušten ili ne, tu je uvijek dostupan prtljažnik obujma 280 litara.

VW T-ROC CABRIO - PRESS - WEB - 41

Trenutno se kod nas može nabaviti samo snažnija izvedba, a riječ je o modelu s 1,5-litrenim TSI benzincem sa 150 KS, koja raspolaže i s 250 Nm okretnog momenta, a kombiniran je sa 7-brzinskim DSG mjenjačem s dvije spojke. Kasnije će stići i izvedbe s ručnim mjenjačem, kao i slabija izvedba sa 115 KS.

VW T-ROC CABRIO - PRESS - WEB - 14

Maksimalna brzina ovog modela je 205 km/h, dok mu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 9,6 sekundi, što je sasvim dovoljno za ovakav automobil. Spomenimo i kako serijski T-Roc Cabrio dolazi na 17-inčnim aluminijskim naplatcima, dok su u opciji dostupni i oni od 18 i 19 inča.

VW T-ROC CABRIO - PRESS - WEB - 11

U unutrašnjosti nema puno promjena u odnosu na klasični T-Roc, pa se i tu nudi najnoviji MIB3 infotainment sustav, usluge We Connect i We Connect Plus, kao i 12-kanalni audio sustav. Cijena za Volkswagen T-Roc Cabrio DSG Style kreće od 252.456 kuna, a za izvedbu Volkswagen T-Roc Cabrio DSG R-Line cijena kreće od 283.631 kunu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 13. kolovoz 1907.

Prvi taksi u SAD-u

Prvi taksi izašao je na ulice New Yorka  kao prvo vozilo te vrste u SAD-u. Prvi motorizirani taksiji u svijetu pojavili su se u Europi krajem 19. stoljeća, a naziv su dobili po uređaju taksimetru koji služi za izračunavanje cijene vožnje.

vs