Vidiauto Novosti Najave Premijera za coupe SUV Volkswagen Nivus

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.05.2020. 04:18

Novitet 

Iz Brazila dogodine stiže Volkswagen Nivus, kompaktni coupe SUV

Premijera za coupe SUV Volkswagen Nivus

Volkswagen je u Brazilu predstavio novi model Nivus, koji na tržištu Južne Amerike starta odmah, a sljedeće godine dolazi i na europsko tržište.

Volkswagen je predstavio još jedno SUV vozilo, a ovog puta je riječ o kompaktnom coupe SUV modelu Nivus, koji je napravljen kako bi se svidio mlađim kupcima, a koji je postavljen na istu MQB platformu kao i modeli Polo i T-Roc.

Volkswagen Nivus_08

S dužinom od 4.266 mm, duži je za od 67 mm od T-Crossa i ima 15 mm veći međuosovinski razmak (2.566 mm), dok je istovremeno niži 77 mm (1.493 mm). Prtljažnik je kod Nivusa također profitirao i broji ukupno 415 litara u osnovnom obliku, što je 42 litre više od T-Crossa.

Volkswagen Nivus_04

Trenutno je u Brazilu u ponudi samo 1.0 TSI motor koji se nudi u dvije verzije, benzinski s ukupnom snagom od 115 KS i s pogonom na etanol s ukupnom snagom od 128 KS, a uparen je sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem, a kako stvari stoje, biti će dostupan samo pogon na prednje kotače.

Volkswagen Nivus_07

Krajem godine bi trebali biti poznati i podaci koji će se sve motori naći u ponudi za europsko tržište, no očekujemo 1.0 i 1.5 litrene turbo benzince, a vjerojatno će u ponudi biti i 1.6-litreni TDI, a sigurno će u ponudi biti i ručni mjenjač.

Volkswagen Nivus_05

U unutrašnjosti bi trebalo biti dovoljno prostora za sve putnike, a unutrašnjost je preuzeta iz Pola, a na fotografijama je vidljiva 10,25-inčna digitalna instrument ploča i 10-inčni središnji multimedijalni zaslon.

Volkswagen Nivus_09

Europska izvedba bi se trebala predstaviti krajem godine, a proizvodnja će biti u Volkswagenovoj tvornici u Španjolskoj.

Ključne riječi:
coupe SUV Nivus Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs