Vidiauto Novosti Najave Premijera za coupe SUV Volkswagen Nivus

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.05.2020. 04:18

Novitet 

Iz Brazila dogodine stiže Volkswagen Nivus, kompaktni coupe SUV

Premijera za coupe SUV Volkswagen Nivus

Volkswagen je u Brazilu predstavio novi model Nivus, koji na tržištu Južne Amerike starta odmah, a sljedeće godine dolazi i na europsko tržište.

Volkswagen je predstavio još jedno SUV vozilo, a ovog puta je riječ o kompaktnom coupe SUV modelu Nivus, koji je napravljen kako bi se svidio mlađim kupcima, a koji je postavljen na istu MQB platformu kao i modeli Polo i T-Roc.

Volkswagen Nivus_08

S dužinom od 4.266 mm, duži je za od 67 mm od T-Crossa i ima 15 mm veći međuosovinski razmak (2.566 mm), dok je istovremeno niži 77 mm (1.493 mm). Prtljažnik je kod Nivusa također profitirao i broji ukupno 415 litara u osnovnom obliku, što je 42 litre više od T-Crossa.

Volkswagen Nivus_04

Trenutno je u Brazilu u ponudi samo 1.0 TSI motor koji se nudi u dvije verzije, benzinski s ukupnom snagom od 115 KS i s pogonom na etanol s ukupnom snagom od 128 KS, a uparen je sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem, a kako stvari stoje, biti će dostupan samo pogon na prednje kotače.

Volkswagen Nivus_07

Krajem godine bi trebali biti poznati i podaci koji će se sve motori naći u ponudi za europsko tržište, no očekujemo 1.0 i 1.5 litrene turbo benzince, a vjerojatno će u ponudi biti i 1.6-litreni TDI, a sigurno će u ponudi biti i ručni mjenjač.

Volkswagen Nivus_05

U unutrašnjosti bi trebalo biti dovoljno prostora za sve putnike, a unutrašnjost je preuzeta iz Pola, a na fotografijama je vidljiva 10,25-inčna digitalna instrument ploča i 10-inčni središnji multimedijalni zaslon.

Volkswagen Nivus_09

Europska izvedba bi se trebala predstaviti krajem godine, a proizvodnja će biti u Volkswagenovoj tvornici u Španjolskoj.

Ključne riječi:
coupe SUV Nivus Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.