Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Zanimljiva ideja za Volvo V60 Plug-In Hybrid

Autor: m.s. Objavljeno: 24.07.2013. 17:23

Volvo 

Zanimljiva ideja za Volvo V60 Plug-In Hybrid

Zanimljiva ideja za Volvo V60 Plug-In Hybrid

Vizija budućnosti podrazumijeva „prenosive“ postaje za nadopunu automobila električnom energijom - paviljon se može pretvoriti u „fotovoltno sklonište“ s integriranim sustavom napajanja za dizelski V60 Plug-In Hybrid.

Prenosivi paviljon Alvina Huanga za Volvo V60 Plug-In Hybrid pobijedio je na međunarodnom natječaju arhitekata na koji se prijavilo 150 zanimljivih radova, a žiri je za najbolji izabrao koncept prenosivog paviljona kojeg je osmislila arhitektonska tvrtka Alvina Huanga Synthesis Design + Architecture iz Los Angelesa i Londona. Natječaj pod imenom „Switch To Pure Volvo“, kojeg su zajednički organizirali Volvo Cars Italia i međunarodni časopis za arhitekte „The Plan“, privukao je veliki broj arhitekata cijelog svijeta.

Huangova vizija budućnosti podrazumijeva „prenosive“ postaje za nadopunu automobila električnom energijom. Zato se i njegov paviljon može pretvoriti u „fotovoltno sklonište“ s integriranim sustavom napajanja za novu generaciju hibridnih automobila kao što je dizelski V60 Plug-In Hybrid.

Prenosivi paviljon Alvina Huanga krenut će u svoju promotivnu turneju skupa s Volvo V60 Plug-In Hybrid modelom u rujnu ove godine. Žiri natječaja „Switch To Pure Volvo“ dodijelio je i dvije posebne nagrade. AM Progetti Studio svidio se žiriju sa svojom idejom svjetlosnog paviljona za V60 Plug-In, dok je arhitektica Serena Vizioli predočila dojmljivu viziju inspiriranu cestovnim zavojima, geometrijskim krivuljama i biranim materijalima koji karakteriziraju V60 Plug-In Hybrid.

Volvo V60 Plug-In Hybrid paviljon_2_800
Ključne riječi:
hibrid V60 Plug-in Hybrid Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs