Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Zanimljiva ideja za Volvo V60 Plug-In Hybrid

Autor: m.s. Objavljeno: 24.07.2013. 17:23

Volvo 

Zanimljiva ideja za Volvo V60 Plug-In Hybrid

Zanimljiva ideja za Volvo V60 Plug-In Hybrid

Vizija budućnosti podrazumijeva „prenosive“ postaje za nadopunu automobila električnom energijom - paviljon se može pretvoriti u „fotovoltno sklonište“ s integriranim sustavom napajanja za dizelski V60 Plug-In Hybrid.

Prenosivi paviljon Alvina Huanga za Volvo V60 Plug-In Hybrid pobijedio je na međunarodnom natječaju arhitekata na koji se prijavilo 150 zanimljivih radova, a žiri je za najbolji izabrao koncept prenosivog paviljona kojeg je osmislila arhitektonska tvrtka Alvina Huanga Synthesis Design + Architecture iz Los Angelesa i Londona. Natječaj pod imenom „Switch To Pure Volvo“, kojeg su zajednički organizirali Volvo Cars Italia i međunarodni časopis za arhitekte „The Plan“, privukao je veliki broj arhitekata cijelog svijeta.

Huangova vizija budućnosti podrazumijeva „prenosive“ postaje za nadopunu automobila električnom energijom. Zato se i njegov paviljon može pretvoriti u „fotovoltno sklonište“ s integriranim sustavom napajanja za novu generaciju hibridnih automobila kao što je dizelski V60 Plug-In Hybrid.

Prenosivi paviljon Alvina Huanga krenut će u svoju promotivnu turneju skupa s Volvo V60 Plug-In Hybrid modelom u rujnu ove godine. Žiri natječaja „Switch To Pure Volvo“ dodijelio je i dvije posebne nagrade. AM Progetti Studio svidio se žiriju sa svojom idejom svjetlosnog paviljona za V60 Plug-In, dok je arhitektica Serena Vizioli predočila dojmljivu viziju inspiriranu cestovnim zavojima, geometrijskim krivuljama i biranim materijalima koji karakteriziraju V60 Plug-In Hybrid.

Volvo V60 Plug-In Hybrid paviljon_2_800
Ključne riječi:
hibrid V60 Plug-in Hybrid Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs