Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Platite pranje automobila putem SMS poruke

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.03.2016. 22:11

Vipnetova usluga mAutopraonica 

Platite pranje automobila putem SMS poruke

Platite pranje automobila putem SMS poruke

Hrvatska se može pohvaliti uslugom plaćanja pranja automobila putem mobitela, a ne kovanicama kao što je inače uobičajeno.

Vipnetova usluga mAutopraonica namijenjena je samoposlužnim autopraonicama, jedinstvena je jer je prva takva usluga u Hrvatskoj i zemljama u okruženju, a funkcionira na istom principu kao i SMS parking kojeg su prije više od jednog desetljeća razvili upravo Vipnetovi stručnjaci.

Kako usluga funkcionira u praksi? Svaki uređaj za pranje ili čišćenje vozila u autopraonici označen je jedinstvenim identifikacijskim brojem istaknutim na samom uređaju. Sama usluga pranja i čišćenja funkcionira na jednak način kao i prilikom upotrebe kovanica.

mAutopraonice_vipnet 2

U SMS poruci se pošalje ključna riječ koja se sastoji od identifikacijskog broja uređaja za pranje ili čišćenje vozila i iznosa naknade od primjerice 5 ili 15 kuna, a poruka se šalje na broj 700700. Na primjer: „11001 5“.
Korisnik zatim na svoj mobitel prima potvrdu o plaćanju, a iznos se tereti preko mjesečnog računa ili skida s prepaid računa.
Autopraonice paralelno zadržavaju i sustav naplate putem kovanica.

Prve autopraonice s mogućnošću plaćanja s mobilnom mAutopraonice uslugom nalaze se u Svetoj Nedelji i u Sesvetama, a u planu je širenje mreže uz mogućnost plaćanja i instalacije SMS uređaja i u drugim autopraonicama u diljem Republike Hrvatske. Razvoj usluge mAutopraonice pratio je i razvoj M2M sustava „SMS žetonjere“ koji se ugrađuje u samoposlužne uređaje za pranje ili čišćenje vozila i čija je zadaća komuniciranje sa središnjim sustavom za naplatu i krajnjim korisnicima preko dedicirane Vip M2M SIM kartice i SMS poruka.

Ključne riječi:
mAutopraonica pranje automobila Vipnet
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.