Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Aplikacije u automobilu preko MyLink sustava

Autor: m.s. Objavljeno: 23.09.2013. 15:27

Chevrolet 

Aplikacije u automobilu preko MyLink sustava

Chevrolet MyLink sustav za automobile u novoj verziji donosi veliki ekran osjetljiv na dodir dijagonale 7 ili 8 inča, povezivost s pametnim telefonima, slušanje internetskih radijskih postaja.

Automobilska industrija opasno je zagrizla za multimediju i velike ekrane osjetljive na dodir koji omogućuju interakciju s pametnim telefonima. Pogledajmo što nam je pripremio Chevrolet i njihov MyLink u najnovijoj verziji.

MyLink sustav omogućuje stalnu povezivost, a središnji dio sustava čini ekran u boji osjetljiv na dodir, dijagonale 7 ili 8 inča. Preko ekrana moguće je pristupiti datotekama, multimediji i aplikacijama koje se nalaze na pametnom telefonu - na raspolaganju su imenici s telefonskim brojevima, personalizirane glazbene playliste, galerije s fotografijama i ostali pohranjeni podaci. Ukoliko želite na multimedijski sustav spojiti i neke druge vrste uređaja poput MP3 playera, iPoda ili iPada, i oni se mogu spojiti putem Bluetooth veze te kroz USB ili AUX-in priključke.

Sustav MyLink dostupan je u dvije verzije, a osnovna verzija za Chevrolet Aveo, Trax i Cruze nudi 7-inčni ekran, a na sustav se istovremeno može spojiti i preuzimati informacije s pet različitih pametnih telefona. MyLink nudi komunikaciju glasom, a sada se nudi i text-to-speech opcija koja iščitava SMS poruke s telefona. Nadalje, postojanje kamere za vožnju unatrag olakšava vožnju unatrag tijekom parkiranja. Za Chevrolet modele Cruze, Orlando i Camaro dostupan je integrirani navigacijski sustav s kompletnom kartografijom Europe, a mape su pohranjene na SD memorijsku karticu.

Ipak, najzanimljivije su aplikacije za pametne telefone koje vozačima čak daju i konkretne prednosti. jedna od aplikacija je BrinGo navigacija koja je dostupna već u osnovnoj izvedbi, a aplikacija je dostupna za Appleove iOS te Android uređaje, s tim da se aplikacija naplaćuje 49,99 eura. Karte se pohranjuju u telefonu, a na raspolaganju su sve funkcionalnosti poput turn-by-turn navođenja, čak i kada je signal mobilne mreže slab. U ponudi je i promet uživo s aktualnim informacijama o mogućim nezgodama na ruti te alternativni pravci za obilazak prometnih čepova.

Imate li Appleov iPhone i ne možete bez digitalne asistentice Siri, nema problema - tijekom vožnje možete ruke držati na upravljaču i glasovno upravljati telefonskim pozivima, stavkama iz kalendara, pokrenuti glazbu koja je pohranjena u iTunesu... Siri ima opciju Eyes Free koja vozaču omogućava da postigne komunikaciju sa svojim iPhoneom koristeći samo svoj glas, jer u tom slučaju zaslon uređaja, bez obzira na radnju koju pritom obavlja, stalno ostaje isključen.

Chevrolet Aplikacije u automobilu preko MyLink sustava (3)

Slušanje desetaka tisuća radijskih postaja, preko Interneta

Besplatne mobilne aplikacije TuneIn i Stitcher omogućavaju slušanje lokalnih, međunarodnih ili internetskih radio postaja, te reprodukciju omiljenih podcast sadržaja izravno na zvučnike Chevrolet vozila. TuneIn nudi 70.000 radijskih postaja iz cijelog svijeta, dok Stitcher pruža mogućnost stvaranja vlastite, personalizirane mreže radio postaja, ali mu pritom, prosuđujući njegov glazbeni ukus, pomaže otkriti nove zanimljive postaje i emisije.

Ključne riječi:
aplikacije Chevrolet Cruze MyLink navigacija
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.