Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 10.12.2013. 18:22

Bridgestone AirFree 

Nema više probušenih guma

Nema više probušenih guma

Sudeći prema AirFree konceptu čuvenog japanskog gumara u budućnosti bi se mogli voziti posve bezbrižno i krajnje sigurno. Koncept je prvi puta predstavljen 2011. godine na sajmu u Tokiju, a u međuvremenu je unaprijeđen.

Prema navodima Bridgestone AirFree koncept za 2013. godinu može razviti 10 kilometara veću maksimalnu brzinu te podnijeti za 100 kilograma veću masu. O čemu se u biti radi? O gumi bez zraka koja ne treba održavanje te koja je vrlo otporna na oštećenja. Pogotovo na oštre predmete poput čavala, igala i svega ostaloga na što ponekad možemo naletjeti na cesti. Bočnica gume ispunjena je nosačima izrađenima iz termoplastike te je obložena gumom. Umjesto zraka ti poprečni nosači drže čitavu masu vozila.

bridgestone-air-free-tire-concept-2

Omotač iz gume ima vrlo mali otpor kotrljanja za što manju buku tijekom vožnje. Za sada je ovakav tip gume ograničen na brzine do samo 60 kilometara na sat i mase vozila od oko 600 kilograma. Koncept se zasada razvija na malim električnim automobilima kakve nalazimo na golf terenima.

Ključne riječi:
Gume
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 26. listopad 1955.

10-26-1955 Rođen Sammy Swindell

Rođen Sammy Swindell

Sammy Swindell najuspješnjiji vozač u povijesti Sprint Car serije rođen je na današnji dan. On je kao prvi i jedini u povijesti uspio pobijediti na svim utrkama u jednoj sezoni Pennzoil World of Outlaws serije. Bilo je to 1995. godine.

vs