Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Čak 10 autonomnih vozila stiže iz Renault-Nissana

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 22.01.2016. 22:51

Plan do 2020. godine 

Čak 10 autonomnih vozila stiže iz Renault-Nissana

Čak 10 autonomnih vozila stiže iz Renault-Nissana

U sljedeće četiri godine Alijansa Renault-Nissan planira predstaviti više od 10 vozila opremljenih tehnologijom za autonomnu vožnju.

Autonomna vozila bit će predstavljena u Sjedinjenim Američkim Državama, Europi, Japanu i Kini te će tehnologija biti ugrađena u serijska vozila dostupna širokom krugu kupaca, a iz Renault-Nissana najavljuju pristupačne cijene. Predstavit će se i niz novih aplikacija za povezivanje koje će vozačima omogućiti da ostanu u tijeku s poslom, zabavnim sadržajem i društvenim mrežama.

Renault Nissan (2)

Finalni cilj su vožnje bez emisija i bez nesreća sa smrtnim posljedicama. U Japanu je u posljednjih 20 godina zabilježen pad broja nesreća sa smrtnim posljedicama ili teškim ozljedama u Nissanovim vozilima od čak 61 posto, dok su nesreće sa smrtnim posljedicama ili teškim ozljedama u Renaultovim vozilima u Francuskoj u posljednjih 15 godina zabilježile pad od 80 posto.

U 2016. godini će biti predstavljena vozila opremljena sustavom Single-Lane Control koji će automobilima omogućiti autonomnu vožnju na autocestama, ali i u vožnji „kreni-stani” u gustom prometu. Renault-Nissan će 2018. predstaviti vozila opremljena sustavom Multiple-Lane Control koji će prepoznavati opasnosti i sam mijenjati trake u vožnji autocestom. A 2020. predstavit će se i sustav Intersection Autonomy koji sam može upravljati automobilom na gradskim križanjima i u gustom gradskom prometu bez uplitanja vozača.

Renault Nissan (3)
Ključne riječi:
autonomna vožnja Nissan Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.