Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Audi R8 e-tron se sam dovezao na pozornicu

Autor: VIDIAuto Objavljeno: 26.05.2015. 12:26

CES Asia 2015 

Audi R8 e-tron se sam dovezao na pozornicu

Audi R8 e-tron se sam dovezao na pozornicu

Već poznati električni superautomobil Audi R8 e-tron postaje autonoman, a novost je obznanjena na sajmu CES Asia 2015.

Naime, tijekom predstavljanja noviteta na sajmu u Šangaju, Audi R8 e-tron se doslovce sam dovezao na pozornicu. Izvana razlike na automobilu nisu prisutne, donosi portal Vidi.hr novosti o novom e-tronu.

Novi R8 e-tron posjeduje nove senzorske sustave, uključujući laserski skener, video kamere te ultrazvučne i radarske detektore tako da Audijev električni superautomobil sada može voziti sam.
Podaci koje senzorski sustavi prikupljaju izvan automobila šalju se u Audijev zFAS sustav za pomoć u vožnji, a koji samostalno određuje kako će se automobil u svakom trenutku ponašati na cesti.

Nakon ugradnje sustava autonomne vožnje R8 e-tron nije izgubio ništa od performansi pa ga njegova dva električna motora od 170 kW mogu pogoniti od 0 do 100 km/h za samo 3,9 sekundi, a maksimalna brzina je 250 km/h. Poboljšanja su ostvarena u baterijama i energetskoj učinkovitosti pa s jednim punjenjem e-tron može prijeći oko 450 km.

Treba napomenuti da se za sada radi o konceptu pa je pitanje hoće li se novi R8 e-tron ikada naći na cesti u ovom obliku.

U videu možete pogledati Audijevu konferenciju s CES Asia 2015 na kojoj su predstavili obilje elektroničkih sustava za automobile, uključujući nove zabavno-informativne upravljačke ploče, senzore, Audi Matrix lasersku tehnologiju za osvjetljavanje ceste, touchpadove s glasovnim i gestualnim kontrolama. Predstavljanje Audija R8 e-tron počinje na vremenskoj oznaci 42:50.

Ključne riječi:
Audi autonomna vožnja e-tron električni automobil R8
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 15. kolovoz 1947.

Ferrarijev trkači debi

Prvi Ferrari sudjelovao je u utrci u Pescari te odmah zauzeo izvanredno drugo mjesto. Ferrari je ubrzo izgradio izvanrednu reputaciju, a danas je najuspješniji proizvođač u povijesti Formule 1.

vs