Vidiauto Automobili Super automobili Ovo je zvuk Lamborghinija Huracan

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.12.2013. 01:25

Premoćno 

Ovo je zvuk novog super automobila Lamborghini Huracan

Ovo je zvuk Lamborghinija Huracan

Nakon prvih fotografija novog Lamborghinija Huracan, vrijeme je da čujemo i kako zvuči taj nasljednik Lamborghini Gallarda, sa 610 KS. Pojačajte zvučnike!

Iako je video dužine od samo 23 sekunde, vjerujemo da ćete ga pogledati (ili bolje rečeno, poslušati) barem nekoliko puta. Ukratko o nazivu novog supersportskog automobila Lamborghini Huracan: naziv Huracan nastavlja tradiciju naziva koji u španjolskoj povijesti predstavljaju vrhunske pasmine borbenih bikova.
Huracan je i naziv majanskog boga vatre, oluje i vjetra, kao i za uragan u španjolskom jeziku.

Dakle, što donosi taj uragan(ski bog) koji bi trebao biti predstavljen na Ženeva auto salonu u ožujku 2014.?
Atmosferski V10 motor je obujma 5,2 litre i na sve kotače će prenijeti snagu od 610 KS (uz 560 Nm okretnog momenta), preko automatiziranog mjenjača s (očekivano) dvije spojke. S time će vozač i suvozač do 100 km/h stići za samo 3,2 sekunde. Najveća brzina novog Lamba je 325 km/h. Puna oznaka za novi Lambo je Huracan LP 610-4 i imat će tri moda vožnje: Strada za normalnu vožnju, Sport za responzivniju vožnju te Corsa za postizanje maksimalnih performansi.

Zbog mase od samo 1422 kilograma bit će ovo opet baby Lambo, ali bit će to vrlo brza beba koja će do 200 km/h stići za samo 9,9 sekundi. Masa od samo 1422 kilograma dobivena je korištenjem ugljičnih vlakana i aluminija. Vjerojatno (naj)manje bitan podatak je potrošnja, za koju čisto sumnjamo da će netko tko će viziti Lamborghini Huracan uopće imati prikazanu – 12,5 litara. Ali, dobro, to je tvornički podatak.

Lamborghini Huracan 5

Iako u ovakvom automobilu ne očekujemo moderne multimedijske mogućnosti, zanimljivo je da će u Huracanu biti smješten ekran dijagonale od čak 12,3 inča. Upravo takav ekran se nalazi u novom modelu monovolumena Citroen C4 Picasso. I dok je početna cijena za C4 Picasso 136.000 kuna, cijena za Huracan će se znati tek nakon predstavljanja na ženevskom auto salonu u ožujku 2014. godine. Početna cijena za Lamborghini Gallardo je 180.000 dolara.

Za kraj, donosimo podatke o prodaji. Lamborghini Gallardo s 5.2 litrenim V10 motorom, koji dijeli s još jednim supersportašem – Audi R8, prodan je u deset godina u nešto više od 14.000 komada i to je najprodavaniji model u povijesti marke Lamborghini. U međuvremenu, Lambo najavljuje i svoj SUV model, koji će biti zasnovan na konceptu Urus.

Lamborghini Huracan 2
Lamborghini Huracan 3
Lamborghini Huracan 4
Ključne riječi:
Gallardo Huracan Lamborghini Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. travanj 1926.

4-2-1926 Rođen Jack Brabham

Rođen Jack Brabham

Na današnji dan 1926. godine rođen je Jack Brabham, vozač Formule 1, u Hurstvilleu, New South Wales, Australija. Slavni Brabham tri puta je osvojio svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

vs

.::.