Vidiauto Novosti Događanja Renault Nissan Hrvatska od trčanja prikupio 15874 kuna

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 13.05.2016. 10:35

Utrka Wings for Life World Run 

Renault Nissan Hrvatska od trčanja prikupio 15874 kuna

Renault Nissan Hrvatska od trčanja prikupio 15874 kuna

U Zadru je oko 6000 trkača sudjelovalo u humanitarnoj utrci Wings for Life World Run s ciljem financiranja istraživanja liječenja ozljeda kralježnice.

Među 6000 trkača u Zadru 8. svibnja 2016. sudjelovala je i Renaultova hrvatska ekipa Passion4life s 249 sudionika koji su ukupno pretrčali 3.174,98 kilometara te su na svjetskoj razini ove utrke osvojili odlično peto mjesto, po pretrčanim kilometrima. Utrka Wings for Life World Run održala se u 33 zemlje na šest kontinenata, ukupno je sudjelovalo 130.732 prijavljenih trkača, a Renault Nissan Hrvatska d.o.o. bila je ponosni partner ovogodišnjeg hrvatskog dijela utrke te su ispunili svoje prethodno dano obećanje da će za svaki pretrčani kilometar sudionika svoje ekipe u fond donirati po pet kuna. Ukupno će tako Renault Nissan Hrvatska d.o.o. uplatiti 15.874,90 kuna. Inače, svaki sudionik utrke svoju je startninu donirao u sredstva za neprofitnu zakladu Wings for Life koja istražuje metode liječenja ozljeda kralježnice.

Renaultov tim u Zadru

Renaultov tim u Zadru

Ekipa Passion4life, koju je osnovao Renault Nissan Hrvatska, pretrčanim je kilometrima prikupila dodatnih 15.874,90 kuna. Riječ je o 3.174,98 kilometara koje su pretrčali trkači zahvalni što mogu trčati i tako probudili nadu onima koji danas to još ne mogu.

Zanimljivost utrke u Zadru je i pojava pratećeg vozila Renault Kadjar čija je bila uloga pomične ciljne crte koja pretjecanjem trkača isključuje iz utrke i tako predstavlja jedinstven izazov ove utrke. Na startu je vozilo aktiviralo čipove u startnim brojevima trkača, a nakon 30 minuta Renault Kadjar ih je počeo loviti početnom brzinom od 15 km/h i zatim ubrzavao u redovitim intervalima dok nije prestigao i posljednjeg trkača.

Mario Valentić gura trkača u kolicima

Mario Valentić gura trkača u kolicima

Ključne riječi:
Kadjar Renault utrka Zadar
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.