Vidiauto Novosti Autobiz Nissan preuzima 34 posto udjela u Mitsubishi Motorsu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 13.05.2016. 11:14

Suradnja i preuzimanje 

Nissan preuzima 34 posto udjela u Mitsubishi Motorsu

Nissan preuzima 34 posto udjela u Mitsubishi Motorsu

Nissan Motor Co., Ltd. za 237 milijardi jena preuzima 34% vlasničkog udjela u Mitsubishi Motors Corporation.

I do sada su Nissan i Mitsubishi Motors Corporation (MMC) surađivali, a novi strateški savez produbit će dosadašnje petogodišnje partnerstvo te se suradnja nastavlja u područjima nabave, zajedničke platforme za vozila, dijeljenje tehnologija i zajednička upotreba tvornica te zajednički ulazak na tržišta u razvoju.

Nissan Mitsubishi preuzimanje (2)

Nissan već ima iskustva u savezima (Renault Nissan, 17 godina) što će novom savezu donijeti benefite čiji je cilj „dinamična nova sila u automobilskoj industriji koja će blisko surađivati i koja će se odlikovati velikom sinergijom. Bit ćemo najveći dioničar MMC-a, poštovat ćemo njihovu marku i njihovu povijest te povećati njihov potencijal rasta. Pomoći ćemo MMC-u u suočavanju s izazovima koji su pred njima i zaželjeti im dobrodošlicu kao najnovijem članu naše Alijanse”, izjavio je Carlos Ghosn, glavni direktor i predsjednik Nissana.

Nissan Mitsubishi preuzimanje (3)
Ključne riječi:
Mitsubishi Nissan suradnja
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs