Vidiauto Novosti Autobiz Nissan preuzima 34 posto udjela u Mitsubishi Motorsu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 13.05.2016. 11:14

Suradnja i preuzimanje 

Nissan preuzima 34 posto udjela u Mitsubishi Motorsu

Nissan preuzima 34 posto udjela u Mitsubishi Motorsu

Nissan Motor Co., Ltd. za 237 milijardi jena preuzima 34% vlasničkog udjela u Mitsubishi Motors Corporation.

I do sada su Nissan i Mitsubishi Motors Corporation (MMC) surađivali, a novi strateški savez produbit će dosadašnje petogodišnje partnerstvo te se suradnja nastavlja u područjima nabave, zajedničke platforme za vozila, dijeljenje tehnologija i zajednička upotreba tvornica te zajednički ulazak na tržišta u razvoju.

Nissan Mitsubishi preuzimanje (2)

Nissan već ima iskustva u savezima (Renault Nissan, 17 godina) što će novom savezu donijeti benefite čiji je cilj „dinamična nova sila u automobilskoj industriji koja će blisko surađivati i koja će se odlikovati velikom sinergijom. Bit ćemo najveći dioničar MMC-a, poštovat ćemo njihovu marku i njihovu povijest te povećati njihov potencijal rasta. Pomoći ćemo MMC-u u suočavanju s izazovima koji su pred njima i zaželjeti im dobrodošlicu kao najnovijem članu naše Alijanse”, izjavio je Carlos Ghosn, glavni direktor i predsjednik Nissana.

Nissan Mitsubishi preuzimanje (3)
Ključne riječi:
Mitsubishi Nissan suradnja
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs