Vidiauto Automobili Automoto sportovi Tko je tajanstveni vozač u i20 WRC?

Autor: m.s. Objavljeno: 08.07.2013. 09:53

Hyundai 

Tko je tajanstveni vozač u i20 WRC?

Tko je tajanstveni vozač u i20 WRC?

Hyundai je otkrio tko je tajanstveni vozač za njihovu WRC momčad - to je finski vozač Juho Hänninen , aktualni prvak Europe (FIA European Championship), bivši prvak Intercontinental Rally Challengea (IRC) te Super 2000 World rally Championship natjecanja.

Hyundai Motorsport od početka godine ozbiljno gradi svoj novi početak u WRC natjecanju. Cijeli tim, zajedno s nizom stručnjaka zaposlenim na svim razinama organizacije, smjestio se u novoizgrađenom objektu u Alzenau u Njemačkoj. Test vozači su sastavni dio razvojnog programa i zahtijevaju potrebne vještine i iskustva za razvoj konkurentnog i pouzdanog automobila u kratkom vremenskom razdoblju.

Šest mjeseci uoči debija na Rally Monte Carlu u siječnju 2014, Hyundai Motorsport je u fazi obavljanja intenzivnog programa testiranja kako bi se i20 WRC prilagodio svim uvjetima i terenima. Hyundai Motorsport uskoro će objaviti i ime drugog test vozača za preostali dio testnog razdoblja 2013. godine. Vozači za 2014. godinu bit će objavljeni do kraja ove godine.

Hanninen_3_800

"Prva vožnja u i20 WRC je bila vrlo pozitivna", izjavio je Hänninen

Ključne riječi:
Hänninen Hyundai i20 WRC
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.