Vidiauto Novosti Autobiz Koji su najvrjedniji automobilski brandovi?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.05.2013. 15:04

BrandZ 

Koji su najvrjedniji automobilski brandovi?

Koji su najvrjedniji automobilski brandovi?

Na top-listi najvrjednijih automobilskih brandova za 2013., nastaloj nakon ankete na oko 2 milijuna potrošača u više od 30 zemalja prvo mjesto zauzima Toyota. Donosimo i ostale auto brandove u nastavku.

Vrijednost Toyotinog branda skočila je za 12% na 24,5 milijardi dolara (odnosno 18,6 milijardi eura) tijekom protekle godine, što je jedan od najvećih skokova u automobilskom sektoru. U posljednjih osam godina od prve objave izvješća BrandZ Toyota je šest puta okrunjena najvrjednijim brandom među automobilskim markama, a dvije je godine zauzela drugu poziciju. Globalna prodaja Toyota Motor Corporation u 2012. porasla je 22,6% na 9,75 milijuna jedinica, što je pozitivno doprinijelo vrednovanju branda tvrtke u ovogodišnjem izvješću.BrandZ sugerira da je kretanje vrijednosti branda u automobilskom sektoru oblikovano sukladno porastu afiniteta kupca prema hibridnim vozilima.

Na listi se poslije Toyote nalaze BMW, Mercedes-Benz, Honda, Nissan, Volkswagen, Ford, Audi, Hyundai, Lexus.

BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands izvješće provela je agencija Millward Brown Optimor.

2013_BrandZ_report_Top_10_2_800

Iza Toyote slijede BMW i Mercedes

Ključne riječi:
BMW brand BrandZ Mercedes Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 27. lipanj 1990.

6-27-1990  NASCAR-ovi munjeviti dani

NASCAR-ovi munjeviti dani

Tvrtka Paramount Motion Pictures predstavila je na današnji dan 1990. godine film Days of Thunder, djelo istih ljudi koji su kreirali hit Top Gun. Glavne uloge igrali su Tom Cruise i Nicole Kidman.

vs