Vidiauto Novosti Autobiz Koji su najvrjedniji automobilski brandovi?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.05.2013. 15:04

BrandZ 

Koji su najvrjedniji automobilski brandovi?

Koji su najvrjedniji automobilski brandovi?

Na top-listi najvrjednijih automobilskih brandova za 2013., nastaloj nakon ankete na oko 2 milijuna potrošača u više od 30 zemalja prvo mjesto zauzima Toyota. Donosimo i ostale auto brandove u nastavku.

Vrijednost Toyotinog branda skočila je za 12% na 24,5 milijardi dolara (odnosno 18,6 milijardi eura) tijekom protekle godine, što je jedan od najvećih skokova u automobilskom sektoru. U posljednjih osam godina od prve objave izvješća BrandZ Toyota je šest puta okrunjena najvrjednijim brandom među automobilskim markama, a dvije je godine zauzela drugu poziciju. Globalna prodaja Toyota Motor Corporation u 2012. porasla je 22,6% na 9,75 milijuna jedinica, što je pozitivno doprinijelo vrednovanju branda tvrtke u ovogodišnjem izvješću.BrandZ sugerira da je kretanje vrijednosti branda u automobilskom sektoru oblikovano sukladno porastu afiniteta kupca prema hibridnim vozilima.

Na listi se poslije Toyote nalaze BMW, Mercedes-Benz, Honda, Nissan, Volkswagen, Ford, Audi, Hyundai, Lexus.

BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands izvješće provela je agencija Millward Brown Optimor.

2013_BrandZ_report_Top_10_2_800

Iza Toyote slijede BMW i Mercedes

Ključne riječi:
BMW brand BrandZ Mercedes Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 8. veljača 1985.

Umro osnivač Jaguara

Sir William Lyons umro je sa 83. godine na današnji dan 1985. u svom domu Wappenbury Hall, Engleska. Jedan od najvećih uspjeha osnivača globalno poznatog osnivača Jaguara bio je model E-type.

vs