Vidiauto Automobili Automoto sportovi Leonardo DiCaprio u Formuli E

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 10.12.2013. 17:03

Formula 

Leonardo DiCaprio u Formuli E

Leonardo DiCaprio u Formuli E

Poznati glumac postao je suvlasnikom Venturi tima električne Formule 1 (Formula E), a DiCaprio je poznati kao zeleni aktivista. Snaga bolida je 3000 KS!

Grand Prix Formula E započinje u 2014. godini i bit će to prvo službeno natjecanje Formule 1 za bolide na električni pogon. Leonardo DiCaprio pridružio se timu tvrtke Venturi Automobiles tako da tvrtka sada ima nekoliko vlasnika - osnivač Gildo Pallanc Pastor, te Bert Heday i Francesco Costa, donosi portal Vidi.hr.

Što donosi Formula E? Električni bolidi imat će brzine i iznad 225 km/h, a natjecanje će se održavati na deset staza širom svijeta; neke od staza se nalaze u Pekingu, Los Angelesu i Londonu. Za sada je u natjecanju deset timova (Andretti Autosport, Dragon Racing, China Racing, Super Aguri, Mahindra Racing, Drayson Racing, e.dams, Audi Sport ABT, Virgin Racing i Venturi Automobiles).

Spomenimo i kako Venturi Automobiles drži trenutni brzinski rekord za električne automobile s brzinom od 495 km/h, a njihov bolid s kojim će se natjecati u Formuli E imat će - 3000 KS. Da, tri tisuće konjskih snaga!

venturi-rekorder

S ovim je bolidom ostvaren svjetski brzinski rekord

"Budućnost našeg planeta ovisi o našoj mogućnosti da pružimo potporu vozilima na čistu i učinkovitu energiju", kaže DiCaprio. "Venturi Grand Prix je donio vizionarsku odluku da napravi trkaći tim zdrav za okoliš, a ja sam sretan što sam dio njihovih napora".

Ključne riječi:
bolid Formula 1 Formula E Leonardo DiCaprio
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. listopad 1994.

10-17-1994 Najduža vožnja taksijem

Najduža vožnja taksijem

Nakon 42.350 prijeđenih kilometara vozač taksija Jeremy Levine i dvoje putnika Mark Aylett i Carlos Aresse vratili su se u London s puta do Rta dobre nade u Južnoj Africi. Putnici su za avanturu platili nevjerojatnih 40.000 funti (oko 65.000 eura).

vs