Vidiauto Zanimljivosti INFOZONA Znate li montirati lance na automobilske gume?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 20.11.2014. 16:21

Nova anketa 

Znate li montirati lance na automobilske gume?

Znate li montirati lance na automobilske gume?

Pitanje o montaži lanaca za snijeg na gume smo vam postavili u našoj novoj anketi.

Anketu, koju možete pronaći na naslovnici vašeg omiljenog portala VidiAuto.com, postavili smo iz razloga što od prije nekoliko dana na vašem vozilu obavezno morate imati ili zimske gume ili pak ljetne gume s minimalno 4 mm dubine profila, uz spremne za postavljanje lance za snijeg. Stoga, nemate li zimske gume i nećete se voziti po cestama na kojima je upotreba zimskih (M + S) guma obavezna, možete proći i s dovoljno kvalitetnim ljetnim gumama, ali morate imati lance za snijeg pripravne za postavljanje na pogonske kotače. Ne postupite li ovako, što je definirano u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, članak 93, još jedan članak istog tog zakona propisuje i kaznu od 700 kuna kojom će se kazniti vozač ako upravlja vozilom suprotno odredbama zakona.

Anketa lanci za snijeg

Nađete li se u situaciji da sami morate montirati lance za snijeg na gume, znate li ih zaista sami montirati? Ili pak samo mislite da znate. Svoj odgovor na naše pitanje možete dati na naslovnici portala VidiAuto.com.

Ključne riječi:
kazna lanci za snijeg ljetne gume Zakon o sigurnosti prometa na cestama zimske gume
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.