Vidiauto Zanimljivosti INFOZONA Od nedjelje su upaljena svjetla obavezna

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.10.2014. 10:16

Zakon je opet na snazi 

Od nedjelje su upaljena svjetla obavezna

Od nedjelje su upaljena svjetla obavezna

U nedjelju 26. listopada 2014. počinje zimsko računanje vremena, a osim sat vremena dužeg spavanja te noći dobivamo i obavezu paljenja svjetala na vozilima sve do proljeća 2015.

Na upaljena svjetla tijekom cijelog dana obavezuje nas Zakon o sigurnosti prometa na cestama, članak 102, koji kaže da na motornim vozilima za vrijeme vožnje, u razdoblju zimskog računanja vremena danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka. Na motociklima i mopedima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine.

Hrvatska, baš kao i veći dio Europe (osim Rusije i Islanda) prelazi na zimsko računanje vremena. Tako da bez upaljenih svjetala možete voziti još danas i sutra, a u nedjelju nemojte zaboraviti uključiti svjetla na vozilu.

Ključne riječi:
svjetla Zakon o sigurnosti prometa na cestama
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs