Vidiauto Zanimljivosti INFOZONA Od nedjelje su upaljena svjetla obavezna

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.10.2014. 10:16

Zakon je opet na snazi 

Od nedjelje su upaljena svjetla obavezna

Od nedjelje su upaljena svjetla obavezna

U nedjelju 26. listopada 2014. počinje zimsko računanje vremena, a osim sat vremena dužeg spavanja te noći dobivamo i obavezu paljenja svjetala na vozilima sve do proljeća 2015.

Na upaljena svjetla tijekom cijelog dana obavezuje nas Zakon o sigurnosti prometa na cestama, članak 102, koji kaže da na motornim vozilima za vrijeme vožnje, u razdoblju zimskog računanja vremena danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka. Na motociklima i mopedima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine.

Hrvatska, baš kao i veći dio Europe (osim Rusije i Islanda) prelazi na zimsko računanje vremena. Tako da bez upaljenih svjetala možete voziti još danas i sutra, a u nedjelju nemojte zaboraviti uključiti svjetla na vozilu.

Ključne riječi:
svjetla Zakon o sigurnosti prometa na cestama
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 26. rujan 1982.

9-26-1982  Krenuo legendarni Knight Rider

Krenuo legendarni Knight Rider

Prikazana je prva epizoda Knight Ridera u kojoj glavnu ulogu uz omraženog nam Davida Hasselhofa iz Baywatcha igra i «automobil koji govori» KITT, (ušminkani. Pontiac Firebird). Iako je serija bila «vrhunski šund», doživjela je vrlo visoku popularnost.

 

vs