Vidiauto Novosti Najave Svjetla uskoro nećemo morati imati upaljena

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.03.2013. 10:55

Zakon o sigurnosti prometa na cestama 

Svjetla uskoro nećemo morati imati upaljena

Svjetla uskoro nećemo morati imati upaljena

Još samo danas i sutra obavezno moramo imati upaljena svjetla na svojim vozilima, a od nedjelje 31. ožujka na snagu stupa odredba koja nas više ne obavezuje na to.

Od nedjelje više ne morate danju imati upaljena svjetla, barem ne na vozilima s više od dva kotača. Naime, zimsko računanje vremena završava u nedjelju 31. ožujka 2012. u 2 sata ujutro, tako da od nedjelje ujutro dnevna svjetla na automobilima više nisu obavezna. I dalje na snazi ostaje odredba o obavezno upaljenim svjetlima na motociklima.

Ukoliko putujete u neku stranu zemlju, prije početka putovanja provjerite jesu li svjetla obavezna u toj zemlji tijekom cijele godine.

Do nedjelje ujutro, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, članku 102, na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju, u razdoblju zimskog računanja vremena, obavezno moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Novčana kazna za nepridržavanje ovog propisa je 300 kuna. 

Zakon o svjetlima na motornim vozilima_2_200
Ključne riječi:
Citroën svjetla Zakon o sigurnosti prometa na cestama
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 28. listopad 1918.

10-28-1918 Nastanak Tatre

Nastanak Tatre

Tvrtka koja je kasnije postala poznata pod nazivom Tatra svoj je prvi automobil proizvela 1897. Nakon završetka rata 1918. godine mjesto Nesselsdorf u Autrougarskoj Monarhiji, postaje dio novoosnovane Čehoslovačke i mijenja ime u Koprivnicka. Tvrtka mijenja ime u Koprivnicka Wagenbau i počinje proizvodnju automobila pod nazivom Tatra.

vs