Vidiauto Novosti Najave Svjetla uskoro nećemo morati imati upaljena

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.03.2013. 10:55

Zakon o sigurnosti prometa na cestama 

Svjetla uskoro nećemo morati imati upaljena

Svjetla uskoro nećemo morati imati upaljena

Još samo danas i sutra obavezno moramo imati upaljena svjetla na svojim vozilima, a od nedjelje 31. ožujka na snagu stupa odredba koja nas više ne obavezuje na to.

Od nedjelje više ne morate danju imati upaljena svjetla, barem ne na vozilima s više od dva kotača. Naime, zimsko računanje vremena završava u nedjelju 31. ožujka 2012. u 2 sata ujutro, tako da od nedjelje ujutro dnevna svjetla na automobilima više nisu obavezna. I dalje na snazi ostaje odredba o obavezno upaljenim svjetlima na motociklima.

Ukoliko putujete u neku stranu zemlju, prije početka putovanja provjerite jesu li svjetla obavezna u toj zemlji tijekom cijele godine.

Do nedjelje ujutro, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, članku 102, na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju, u razdoblju zimskog računanja vremena, obavezno moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Novčana kazna za nepridržavanje ovog propisa je 300 kuna. 

Zakon o svjetlima na motornim vozilima_2_200
Ključne riječi:
Citroën svjetla Zakon o sigurnosti prometa na cestama
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs