Vidiauto Novosti Događanja Ako ne želite platiti 300 kuna, onda pripazite na jedan prekidač

Autor: m.s. Objavljeno: 23.10.2013. 10:39

Zakon 

Ako ne želite platiti 300 kuna, onda pripazite na jedan prekidač

Ako ne želite platiti 300 kuna, onda pripazite na jedan prekidač

Kao i svake godine u posljednjem vikendu u mjesecu listopadu, tako i ove godine počinje primjena članka 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama - svjetla moraju biti upaljena tijekom cijelog dana.

Spomenuti članak Zakona o sigurnosti prometa na cestama kaže da na motornim vozilima za vrijeme vožnje, u razdoblju zimskog računanja vremena, danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka. Inače, na motociklima i mopedima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine. Hrvatska, kao i veći dio Europe (osim Rusije i Islanda) prelazi na zimsko računanje vremena.

Dakle, osim što u nedjelju ujutro 27. listopada 2013. trebamo podesiti točni vrijeme na svim satovima (kod kuće, u automobilu potrebno je u 3 sata ujutro satove vratiti na 2 sata, zbog čega će noć trajati jedan sat dulje), od nedjelje obavezno moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Mnogi novi automobili imaju automatsko paljenje dnevnih svjetala, dok vlasnici vozila koja to nemaju moraju ručno upaliti prekidač. Zasigurno ćete u susjedovim automobilima pronaći i ovakve napomene ispisane na postit papiru, zalijepljenom na kokpitu ;)

Upali svjetla postit
Ključne riječi:
MUP svjetla Zakon o sigurnosti prometa na cestama
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.