Vidiauto Zanimljivosti INFOZONA VW Golf Sportsvan dobio 5 zvjezdica na Euro NCAP testu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 30.06.2014. 22:29

Pet zvjezdica 

VW Golf Sportsvan dobio 5 zvjezdica na Euro NCAP testu

VW Golf Sportsvan dobio 5 zvjezdica na Euro NCAP testu

Na Euro NCAP testu Volkswagen Golf Sportsvan dobio je maksimalnih pet zvjezdica.

Euro NCAP je nezavisna europska organizacija za zaštitu potrošača, a Volkswagen Golf Sportsvan dolazi s robusnom strukturom karoserije, učinkovitom kombinacijom pojasa, sjedala i zračnih jastuka te inovativnim sustavima pomoći čime Golf Sportsvan pripada među najsigurnije automobile na svijetu.

U testu zaštite odraslih putnika, koja pored testa frontalnog sudara u aluminijsku prepreku pri brzini od 64 km/h (i 40 postotnog pokrića) obuhvaća i bočni sudar (s 50 km/h na vozačeva vrata) i bočni sudar o stup (s 29 km/h), Golf Sportsvan je osvojio 87 posto od maksimalnog broja bodova. U području zaštite djece Golf Sportsvan je postigao više od 85 posto mogućeg broja bodova.

Euro NCAP test u obzir uzima i elektroničke sustave zaštite i pomoći, a Volkswagen Golf Sportsvan serijski ima Electronic Stability Control (ESP) uključujući ABS s potporom pri kočenju, elektroničku blokadu diferencijala XDS+, Multi Collision Brake, upozorenje za ispuhanu gumu, ISOFIX prihvatna mjesta za dječje sjedalice na stražnjoj klupi kao i zračni jastuk za vozača i suvozača s deaktivacijom suvozačevog zračnog jastuka uključujući zračni jastuk za koljena na vozačevoj strani i sustav zračnih jastuka za glavu za putnike sprijeda i straga uključujući bočne zračne jastuke u prednjim sjedalima.

Golf segment po prvi puta koristi Blind Spot senzor s potporom izlaska iz parkirnog mjesta, koji upozorava na vozila u mrtvom kutu odnosno tijekom izlaska iz parkirnog mjesta unatrag prepoznaje sudionike u prometu koji se približavaju bočno.

VW Golf Sportsvan (2)
VW Golf Sportsvan (3)
Ključne riječi:
EURO NCAP ocjena Golf sigurnost Sportsvan test Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.