Vidiauto Novosti Događanja Ženski svjetski automobil godine je…

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.07.2013. 14:52

Izbor 

Ženski svjetski automobil godine je…

Ženski svjetski automobil godine je…

U izboru su sudjelovale svjetske novinarke koje prate zbivanja u automobilskoj industriji, a ocjenjivao se seksipil, sigurnost, omjer uloženo/dobiveno, prilagođenost djeci te  briga o okolišu. Naravno, nisu zanemareni niti vrhunski izgled i osjećaji o automobilu.

Nova Ford Fiesta s 1,0-litrenim EcoBoost motorom osvojila je titulu „Ženskog svjetskog automobila 2013. godine“, nakon što su sutkinje pohvalile vrhunski izgled i osjećaj te učinkovitost goriva, a u samoj završnici Fiesta je bila bolje pozicionirana od ostalih modela finalista koji su uključivali Audi Allroad, Range Rover i Porsche Boxster S.

Nova Fiesta je također proglašena Ženskim svjetskim automobilom godine u ekonomičnoj klasi za 2013. u izboru 18 stručnih novinarki za automobilsku industriju.
Stilski dotjerana nova Fiesta nudi odvažnu novu vanjštinu, unutrašnjost optimiziranu za ergonomiju, udobnost, kao i Ford MyKey – najmoderniji tehnološki novitet koji roditeljima omogućava poticanje sigurnije vožnje i ograničavanje izloženosti rizicima za volanom kod svojih tinejdžera.

Fordov 1.0-litreni EcoBoost motor – međunarodni Motor godine 2012. i 2013. – ima 125 konjskih snaga i ispušta 99 g ugljičnog dioksida po kilometru, a sve kao dio serije od sedam Fiestinih pogonskih sklopova koji ispuštaju manje od 100 g ugljičnog dioksida po kilometru te su u tom segmentu vodeći u svojoj klasi.

Nova Fiesta je dobila maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost na nezavisnom Euro NCAP testiranju te nudi poseban integrirani sustav povezivanja Ford SYNC with Emergency Asisstance koji izravno povezuje putnike u automobilu s lokalnim operaterima za hitne slučajeve u situacijama nakon prometnih nesreća. Active City Stop pomaže vozaču pri izbjegavanju sudara pri malim brzinama.

Ključne riječi:
Fiesta Ford ženski automobil godine
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs

.::.