Vidiauto Zanimljivosti INFOZONA Od danas imamo nove i jeftinije registarske pločice

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 04.07.2016. 16:24

Niže cijene 

Od danas imamo nove i jeftinije registarske pločice

Od danas imamo nove i jeftinije registarske pločice

Od 4. srpnja 2016. svi koji registriraju svoje vozilo novom registarskom pločicom dobit će nove na kojima će biti i jedan novitet.

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o registraciji i označavanju vozila (NN 45/2016) i Rješenja o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica (NN 58/2016) reguliran je izgled i cijena novih registarskih pločica. Prema spomenutom Pravilniku postojećim registarskim pločica s lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku - HR.

nove i jeftinije registarske pločice (5)

Registarska područja ostala su ista, a nitko neće morati mijenjati postojeće registarske pločice nego će se one postepeno zamjenjivati u svim onim slučajevima redovnih zamjena: kada vozači po prvi puta registriraju vozilo, prilikom promjene registarskog područja, u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja.

nove i jeftinije registarske pločice (1)

Stižu manje cijene novih pločica - skoro sve vrste registarskih pločica su pojeftinile. Obične registarske pločice pojeftinile su sa 76 na 65 kuna, registarske pločice po narudžbi s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom pojeftinile su s 378 na 278 kuna, prenosive pločice pojeftinile su s 920 na 278 kuna, dok je najveće pojeftinjenje svakako ono za registarske pločice po izboru koje su sa 6720 kuna pojeftinile na 2000 kuna.

nove i jeftinije registarske pločice (2)

Građani mogu po cijeni od 278 kuna dobiti nove registarske pločice s istim oznakama koje su imali do sada samo na obrascu s EU logom.

Pogledajte nove cijene registarskih pločica

nove i jeftinije registarske pločice (3)
Ključne riječi:
MUP registarska pločica registracija vozila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs