Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Hoće li Honda ostvariti svjetski rekord u štedljivosti?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 18.06.2015. 09:44

I hrvatske ceste sudjeluju u ovom pothvatu 

Hoće li Honda ostvariti svjetski rekord u štedljivosti?

Hoće li Honda ostvariti svjetski rekord u štedljivosti?

Hondin cilj je srušiti Guinnesov svjetski rekord u potrošnji goriva, a na putovanje kroz 24 zemlje već je krenula Honda Civic Tourer.

Tijekom lipnja Honda planira postaviti novi rekord, a Civic Tourer s 1.6 i-DTEC dizelskim motorom snage 120 KS je startao iz Aalsta u Belgiji 1. lipnja ove godine. Karavanski Civic voze dvojica članova Hondina europskog razvojnog tima, Fergal McGrath i Julian Warren, a putovanje od 13.614 kilometara prolazi i kroz Hrvatsku.

Honda Civic Tourer rekord (3)

Zemlje kroz koje će Civic Tourer proći su Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska i Švedska.

Honda Civic Tourer rekord (2)

Dvojica vozača Hondu Civic voze dnevno u prosjeku 7,5 sati, a ovo je prvi pokušaj rušenja Guinnesovog svjetskog rekorda u štedljivosti na europskom tlu. Stroga pravila nalažu da se u svrhu rušenja rekorda može koristiti isključivo serijsko vozilo koje nije pretrpjelo apsolutno nikakve modifikacije, a tijek pothvata možete pratiti na stranici http://www.tracker.co.uk/realfuelchallenge/

Pročitajte test Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC Lifestyle X 

Honda Civic Tourer rekord (4)
Ključne riječi:
Civic Tourer Guinness Honda potrošnja rekord
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs