Vidiauto Automobili Predstavljamo Za vrhunsku upravljivost!

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 21.04.2015. 22:05

Bridgestone Potenza S001 

Za vrhunsku upravljivost!

Za vrhunsku upravljivost!

Japanski proizvođač, specijaliziran za sportske modele guma, predstavio je obnovljenu Potenzu S001 koja užitak upravljanja podiže na viši nivo. Bolji grip, veća trajnost i niža buka glavne su odlike ove rasne sportske gume.

Golemo iskustvo s utrka Formule 1 omogućava Bridgestoneu da proizvede gumu koja omogućava vrhunsku preciznost i i sigurnost upravljanja čak i pri brzinama iznad 200 kilometara na sat.Gume su razvijane i testirane na novoj Hondi Civic Type R 2.0 Vtec trubo. Čak 400 njutnmetara okretnog momenta zahtijeva vrhunski grip.Glavni cilj inženjera bio je razviti gumu koja će omogućiti sportski siguran grip, vrhunsku upravljivost,nisku razinu buke te veliku trajnost.

bridgestone-potenza-s001

Asimetrični odvodni kanali na vanjskom rubu gume omogućavaju odlično prijanjanje na mokrim cestama te spriječavanje aquaplanunga i kada je cesta prilično natopljena vodom.Oblik kanala koji se prema dnu širi omogućava sigurnu kišnu vožnju čak i kada su gume prilično istrošene te su pri kraju svog radnog vijeka.Središnji profil gume omogućava brze i sigurne promjene pravca kretanja te bolji feedback na upravljaču. Dakle,gume šalju više povratnih informacija vozaču što ujedno doprinosi guštu,ali i sigurnosti.Novi oblik središnjih kanala omogućava stabilnost pri visokim brzinama te grip na svim vrstama cesta.Gume imaju niski otpor kotrljanja što rezultira nižom bukom u vožnji,ali i manjem trošenju.Samim time i većoj trajnosti.

potenza_tyre_1
Ključne riječi:
Bridgestone Bridgestone Potenza Honda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. ožujak 1887.

3-4-1887 Daimlerovo prvo vozilo

Daimlerovo prvo vozilo

Daimlerovo "benzinsko motorno vozilo" doživjelo je svoju prvu testnu vožnju u Esslingenu i Cannstattu, Njemačka. To je bilo prvo motorno vozilo s četiri kotača koje je stvorio Gottlieb Daimler.

vs

.::.