Vidiauto Novosti Najave Juke-R ušutkao nevjerne Tome

Autor: Davorka Vlahović Bonači Objavljeno: 19.10.2012. 17:39

Nissan

Juke-R ušutkao nevjerne Tome

O njemu se samo pričalo, a sada je Nissan Juke-Rpostao i stvarnost. Na stazu je izašao serijski model #001 koji ćemo moći gledati i u virtualnom svijetu. Početna cijena je 500 000 eura.

Juke-R 
Nissan Juke-R je u siječnju 2012. po prvi put prikazan u Dubaiju kao unikatni koncept. Ubrzo je ušao u automobilsku legendu, premda njegova proizvodnja, pa ni ona virtualna, nikad nije bila planirana. S preinačenim GT-R-ovim podvozjem ispod mišićave, preoblikovane Jukeove karoserije, R je bio bez premca. Postao je senzacija na YouTubeu; broj ljubitelja rastao je i do danas je njegov videozapis pogledan više od pet milijuna puta.

Zatim je počeo rad na pretvaranju unikatnog koncepta u model koji se može proizvesti i prodati. Proizveo ga je RML, vodeći automobilistički konstruktor, uz pomoć Nissanova europskog tehnološkog centra (NTC-E). Pogonski sklop i ovjes preuzeti su iz Nissanova superautomobila GT-R, a sigurnosni kavez izrađen je prema FIA-inim specifikacijama.

Zahvaljujući stručnosti Nissanova europskog tehnološkog centra, serijska je izvedba još snažnija od konceptnog modela; 3,8-litreni motor s dvostrukim turbopunjačem razvija 552 KS. Uzbuđenje je zajamčeno jer procijenjeno ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi samo tri sekunde, a najveća brzina ograničena je na 275 km/h.

Početna cijena za Juke-R je 500 000 eura. Premda će za upravljač ultra ekskluzivnog vrhunskog Jukea sjesti tek nekolicina, duh oktanskog uzbuđenja mnogo je pristupačniji u obliku Jukea NISMO, modela poboljšane dinamičnosti, jačih performansa i uljepšanog dizajna čija prodaja u Europi počinje početkom 2013.

Juke NISMO
Izdanak iste sportske loze poput Nissanovih trkaćih automobila, Juke NISMO uvest će ime Nissan Motorsport među europske modele na početku 2013. Pogonjen naprednim Nissanovim benzinskim motorom DIG-T od 200 KS, cjenovno pristupačan sportski model nudi više uzbuđenja uz jednaku učinkovitost.

Novi Juke NISMO i Juke-R zvijezde su nove Gameloftove jurnjave Asphalt 7: Heat namijenjene mobilnim uređajima. Gameloft, jedan od vodećih svjetskih izdavača digitalnih i društvenih igara, udružio se s Nissanom kako bi ljubitelji dobili priliku voziti najvatrenije članove Nissanove porodice naiOS-u i Androidu, odnosno mobilnim telefonima i pločastim računalima. Od Pariza do Rija, Asphalt 7: Heat igračima omogućuje da se nadmeću u nemilosrdnim utrkama, međusobno ili protiv računala. Asphalt 7: Heat bit će dostupan prije kraja godine u App Storeu i Google Playu po cijeni od samo 0,79 eura.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.