Vidiauto Automobili Predstavljamo Alfa Romeo Stelvio

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.11.2016. 10:18

Los Angeles Auto Show 

Alfa Romeo Stelvio prekrasna u svakom pogledu

Alfa Romeo Stelvio

Ljepotica za sve uvjete - tako bismo mogli predstaviti potpuno novi SUV model iz Alfe Romeo predstavljen na Los Angeles Auto Show 2016.

Alfa Romeo Stelvio (21)

Prvi Alfin SUV bit će prava Alfa Romeo u srcu, sa snažnim Ferrarijevim 2.9 benzinskim BiTurbo aluminijskim motorom ispod haube kojeg smo već upoznali u modelu Giulia čija je prodaja nedavno krenula i u Hrvatskoj po početnoj cijeni od 259.000 kuna za dizelski 2.2 motor snage 150 KS dok najsnažnija turbobenzinska 2.9 inačica ima početnu cijenu od 772.464 kune.

Alfa Romeo Stelvio (9)

Dizajn je preuzet s Giulije pa ćemo Stelvio na cesti raspoznavati po višem prednjem i stražnjem kraju, uz dužinu vozila od 468 cm. I u interijeru vidimo uvećanu Giuliju, uz fokusiranost prema vozaču dok će Quadrifoglio model imati kožu i alkantaru s crvenim šavovima. Tu su i karbonska vlakna.

Alfa Romeo Stelvio (30)

„Četverolist“ odnosno Quadrifoglio će se u odnosu na standardne Stelvio modele razlikovati po četverocijevnom ispuhu te specijalnim aerodinamičkim dodacima. Dakle, bit će ovo jedan od najljepših, ako ne i najljepši SUV na tržištu kad se pojavi. I zasigurno jedan od najbržih SUV-ova.

Alfa Romeo Stelvio (27)

Za predstavljanje je odabran Los Angeles Auto Show, a model nosi oznaku poznatog najvišeg talijanskog vrha Stelvio Pass (Passo dello Stelvio, nadmorska visina 2758 m) u istočnom dijelu Alpa kojeg mnogi zaljubljenici u automobile obavezno moraju prijeći sa svojim limenim ljubimcem.

Predstavljena Alfa Romeo Stelvio je urbani SUV koji će se moći voziti i po stazi - za svjetsku premijeru je odabran model Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio s najsnažnijim 2,9-litrenim Ferrarijevim V6 motorom snage 510 KS uz Q4 pogon na sve kotače i sustav Active Transfer Case (ATC).

Alfa Romeo Stelvio (29)

Stelvio Quadrifoglio koristi 8-stupanjski ZF-ov automatski mjenjač s promjenama stupnjeva za samo 150 milisekundi, imat će 600 Nm okretnog momenta te će s mjesta do 100 km/h ubrzavati za 3,9 sekunde, a najveća brzina koju može postići je 284 km/h. Vozač će preko poznate DNA oznake (Dynamic, Natural i Advanced Efficient) moći odabrati i Racing način vožnje u kojem će se moći osjetiti što sve Stelvio može na cesti.

Alfa Romeo Stelvio (28)

Predstavljanje standardnih Alfa Romeo Stelvio modela možemo očekivati u ožujku sljedeće godine u Ženevi uz iste motore kao i u Giuliji - 2,2-litreni dizel u izvedbama sa 150, 180 i 210 KS te već potvrđeni 2.0 četverocilindrični turbobenzinac V6 snage 276 KS.

Alfa Romeo Stelvio (17)

Prodaja Stelvio modela može se očekivati sredinom 2017. godine, a očekivana početna cijena bi trebala biti slična cijeni Giulije.

Alfa Romeo Stelvio (1)
Alfa Romeo Stelvio (14)
Alfa Romeo Stelvio (15)
Alfa Romeo Stelvio (18)
Alfa Romeo Stelvio (20)
Alfa Romeo Stelvio (25)
Ključne riječi:
Alfa Romeo Los Angeles Stelvio SUV svjetska premijera
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs