Vidiauto Automobili Predstavljamo Seat Ateca u pravim offroad uvjetima

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 14.10.2016. 17:26

Prvi SUV iz Seata 

Isprobali smo novu Seat Atecu u pravim offroad uvjetima

Seat Ateca u pravim offroad uvjetima

Početna cijena za Seatov SUV Ateca s 1.0 TSI benzinskim motorom snage 115 KS je 148.026 kuna.

Na prvi pogled Seat Ateca izgleda kao gradski SUV kojeg ćete maziti i paziti te voziti samo po asfaltu. Ali, Ateca je punokrvno SUV offroad vozilo s pogonom na sve kotače 4Drive, dolazi i sa samo prednjim pogonom.

Seat Ateca (12)
Seat Ateca (14)

Provjerili smo što sve zaista može Seat Ateca u pravim offroad uvjetima s puno blata, vode, neravnina po kojima smo se vozili na tri, a čak nekad i na samo dva kotača (dijagonalna pozicija kotača, na velikim neravninama). U takvoj situaciji smo odlučili provjeriti i kakva je čvrstoća karoserije koja stoji na podvozju koje koristi Volkswagen Tiguan, a Seat je prilagodio za svoj prvi SUV Ateca.

Seat Ateca (8)

Ateca je sve uvjete položila s odličnom ocjenom, jer teren kakav smo prošli ne izgleda nimalo lagan. Situaciji pripomaže i mogućnost odabira između čak šest načina vožnje putem gumba pored ručice parking kočnice.

Na blatnjavim uzbrdicama s nagibom od 45 stupnjeva smo se i zaustavili te zatim lagano krenuli, uz savršeno balansiranje kontrole proklizavanja. SUV Ateca je čak i praktičniji za offroad uvjete jer je kraći pa su mu i prevjesi bolji za offroad uvjete, ali i za grad je praktičniji s manjom dužinom.

Seat Ateca (7)

Ponuda motora počinje od 1.0 TSI benzinca snage 115 KS, čija je početna cijena 148.026 kuna, uz paket opreme Reference koji serijski uključuje klima uređaj, sedam zračnih jastuka, limitator brzine, pomoć pri kretanju na uzbrdici, električne podizače svih stakala itd.

Seat Ateca (3)

Sa Style paketom ponuda se sastoji od 1.0 TSI 115, 1.4 TSI DSG sa 150 KS, 1.6 TDI sa 115 KS (177.015 kuna) te 2.0 TDI 4Drive sa 150 KS (210.845 kuna). Vrh ponude je oprema Xcellence s motorima 1.4 TSI 150 s DSG mjenjačem, 2.0 TDI 150 s pogonom na sve kotače i 2.0 TDI 190 DSG 4Drive za 273.831 kunu.

Seat Ateca (5)
Seat Ateca (6)

U interijeru je kokpit izrađen od mekanog materijala, na oplatama vrata je tvrđi materijal, sviđaju nam se udobna sjedala te prostranost i u prednjem i stražnjem dijelu vozila. Full Link je zadužen za multimediju i spajanje pametnih telefona na sustav u vozilu.

Više detalja o novom Seatu Ateca otkrit ćemo vam nakon testa.

Seat Ateca (1)
Seat Ateca (4)
Seat Ateca (11)
Seat Ateca (13)
Seat Ateca (2)
Ključne riječi:
Ateca Seat SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 15. kolovoz 1947.

Ferrarijev trkači debi

Prvi Ferrari sudjelovao je u utrci u Pescari te odmah zauzeo izvanredno drugo mjesto. Ferrari je ubrzo izgradio izvanrednu reputaciju, a danas je najuspješniji proizvođač u povijesti Formule 1.

vs