Vidiauto Automobili Predstavljamo SUV Hyundai Kona stiže na jesen

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 16.06.2017. 15:23

Svjetska premijera 

SUV Hyundai Kona stiže u prodaju na jesen

SUV Hyundai Kona stiže na jesen

Hyundai Kona će biti dostupna s dva turbobenzinska motora snage 120 i 177 KS.

Najnoviji SUV model B-segmenta koji ima svjetsku premijeru je Hyundai Kona - imat će mogućnost pogona na sve kotače, progresivan dizajn, ali i detalje koji se mogu prilagoditi svim potrebama urbanih kupaca. U trenutku kad dođe na tržište, a to će biti u jesen 2017, Kona će biti dostupna s dva turbobenzinska motora:
- 1.0 T-GDI sa 6 stupanjskim ručnim mjenjačem snage 120 KS
- 1.6 T-GDI sa 177 KS i 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom te pogonom na sve kotače.

Hyundai Kona (6)

Na ljeto 2018. stiže nova generacija Hyundaijevog dizelskog motora obujma 1,6 litara koji će biti kombiniran sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Stići će i električna verzija SUV-a Kona.

Hyundai Kona (5)

U prednjem dijelu Kone ističe se kaskadna rešetka hladnjaka, jedan od novih simbola Hyundaijevog identiteta, kompaktnom izgledu pridonose kratki stražnji prevjesi i branici. Kona će se nuditi u deset boja karoserije i dvije boje dizajna krova čime se dolazi do 20 različitih kombinacija boja. Boje u interijeru između kojih možete birati su narančasta, crvena i boja limete.

Hyundai Kona (9)
Hyundai Kona (10)
Hyundai Kona (8)

Multimedija će se prikazivati na standardnom 5-inčnom LCD ekranu na dodir s Bluetooth, radijem i USB povezivanjem, zatim na 7-inčnom ekranu koji će biti povezan sa stražnjom kamerom za parkiranje te na 8-inčnom LCD ekranu s navigacijom i 3D kartama. Integrirani će biti Apple CarPlay i Android Auto sustavi.

U sigurnosnom dijelu kupci će dobiti najnovije tehnologije aktivne zaštite u skladu s najvišim europskim sigurnosnim standardima:
- sustav prepoznavanja prepreka i autonomnog kočenja u slučaju opasnosti (AEB with pedestrian detection)
-detektor mrtvog kuta (BSD)
-sustav koji upozorava vozača na umor (DAA)
-sustav upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKAS).

Kona će biti Hyundaijev model s head-up displayem putem kojeg će vozač imati ispred sebe sve bitne informacije te istovremeno zadržavanje pozornosti na cesti.

Hyundai Kona (7)
Hyundai Kona (2)
Hyundai Kona (3)
Ključne riječi:
Hyundai Kona SUV svjetska premijera
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 2. prosinac 1902.

12-2-1902 Prvi V8 motor

Prvi V8 motor

Prvi V8 motor patentirao je u Francuskoj Leon-Marie-Joseph-Clement Levavasseur. Danas je V8 najčešće korišteni oblik motora kada su u pitanju sportski ili veliki luksuzni automobili.

vs