Vidiauto Novosti Najave Uz Infiniti Prototype 9 retro je u modi

Autor: IR Objavljeno: 14.08.2017. 07:33

Infiniti Prototype 9 je retro koncept

Uz Infiniti Prototype 9 retro je u modi

Infiniti je objavio slike novog konceptnog vozila Infiniti Prototype 9 kojeg će publika moći vidjeti na Pebble Beach Concours d’Elegance događaju u SAD-u.

Infiniti će na predstojećem događaju Pebble Beach Concours d’Elegance u Americi predstaviti svoje novo konceptno vozilo – Infiniti Prototype 9. Kako je riječ o događaju na kojem se okupljaju zaljubljenici u starodobna vozila, ne čudi kako su se u Infinitiju vizualno oslanjali na izgled klasičnih bolida Japanskog motorsporta

Infiniti Prototype 9 Concept 2

Infiniti Prototype 9 koncept je trkaći jednosjed koji je pokretan električnim motorom snage 148 KS i s 320 nm okretnog momenta. Navedeni motor Prototype 9 pokreće do 170 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno mu je samo 5,5 sekundi! Pogon je na stražnje kotače, a baterija snage 30 kWh je dostatna za oko 20 minuta oštre vožnje po stazi.

Infiniti Prototype 9 Concept 3

 

Unutrašnjost je presvučena crnom kožom s kontrastnim crvenim šavovima, dok je na naslonu za glavu ovog jednosjeda ušivena diskretna japanska zastava. Sve navedeno je rađeno ručnim radom. Zanimljivo je i da je koncept volana sličan nekim Citroen vozilima – središnji dio volana je fiksan, dok se ostatak okreće.

Infiniti Prototype 9 Concept 4

 

Čitava karoserija je napravljena od aluminija, a sve se oslanja na 19-inčne kotače retro izgleda. Infiniti Prototype 9, nažalost, nikada neće postati serijsko vozilo, no lijepo je za vidjeti ovakav retro dizajn ispod kojeg se nalazi najnovija tehnologija.

Ključne riječi:
Infiniti koncept Prototype 9
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.