Vidiauto Novosti Događanja Concorso d-Eleganza Villa d-Este

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 02.06.2017. 01:15

Hotel Grand Villa d'Este 

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 

Concorso d-Eleganza Villa d-Este

Titulu “Best of Show” na natjecanju Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017 održanom u gradu Cernobbio u sjevernoj Italiji osvojila je Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo iz 1957. godine.

Natjecanje na obali jezera Como, Concorso d’Eleganza Villa d’Este, smatra se najkvalitetnijim i najtradicionalnijim natjecanjem ljepote na svijetu za povijesne automobile i motocikle. Još jednom ove godine, automobilska konkurencija koju su organizirali BMW Grupa i hotel Grand Villa d'Este je ispunio očekivanja. Izbor vozila, ambijent i obrazovana i oduševljena publika stvorili su apsolutno jedinstvenu atmosferu. Natjecanje Concorso d’Eleganza Villa d’Este je također jedinstven događaj ove vrste koji predstavlja suvremena koncepcijska vozila i prototipove uz rijetka povijesna blaga. Ove godine, proizvođači automobila su se prvi put pridružili automobilskim dizajnerima koji su također imali priliku prezentirati svoje studije na dva kotača. Ova jedinstvena sinteza omogućuje natjecanju Concorso d’Eleganza Villa d’Este stvoriti uzbudljivi most iz prošlosti u budućnost mobilnosti.

Ovogodišnji moto natjecanja Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2017 je "Oko svijeta u 80 dana - Vožnja kroz vrijeme rekorda". Moto dolazi iz romana Julesa Vernea i podsjeća na razdoblje krajem 19. stoljeća. To je vrijeme kada je brz tehnološki napredak trajno proširio mogućnosti mobilnosti i pokrivao velike udaljenosti. Opseg sudionika izvučen je iz različitih dijelova svijeta koji uključuje natjecateljska vozila iz 16 zemalja. Veliki broj klasičnih vozila je u njihovo vrijeme stvorio senzacije s uspjesima u motornim sportovima, brzinskim rekordima ili najmodernijim tehničkim inovacijama.

Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo

Alfu Romeo Giulietta SS Prototipo je 1957. godine dizajnirao Franco Scaglione (1916. - 1993.). Glavni stilist u doba velikog talijanskog majstora karoserija Bertonea razvio je kupe na temelju tri aerodinamična istraživanja koja su nastala suradnjom Bertonea i tvrtke Alfa Romeo od 1953. do 1955. godine pod njegovim vodstvom. Do danas su poznati kao B.A.T. Mobiles - akronim označava Alfa Romeo Berlinetta Aerodinamica Tecnica. Prototip je imao jednako elegantnu i uravnoteženu karoseriju. Četverocilindarski motor koji je proizvodio 100 KS ugrađen je ispod poklopca motora i taj je prototip prethodnik serijskog modela Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale predstavljenog 1959. godine. Stoga se može smatrati sintezom između činjenice i fikcije.
Najtradicionalnija prestižna nagrada - Coppa d'Oro Villa d'Este dodijeljena je modelu Lurani Nibbio, vozilu koje je rušilo rekorde i koje je sastavljeno 1935. godine. Posjetitelji parka vile d'Este bili su oduševljeni netaknutim stanjem kompaktnog, otvorenog jednosjeda i fascinantnom obiteljskom poviješću. On je tvorevina talijanskog novinara, izdavača, dizajna automobila i vozača utrka Giovannija Lurani Cernuschija, VIII. grofa od Calvenzana (1905 - 1995). Sam je osmislio i sastavio vozilo i nastavio rušiti brojne brzinske rekorde vozeći automobil.

BMW Concept serije 8 (2)
BMW Concept serije 8 (1)

Na lansiranju natjecanja Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017 BMW Grupa je predstavila dva konceptna vozila na obalama jezera Como. BMW Concept serije 8 preteča je luksuznom sportskom kupeu koji će već biti predstavljen na tržištu sljedeće godine. BMW Motorrad Concept Link predstavljen je kao vizija za potpunu električnu urbanu mobilnost. Studija je sredstvo platforme za transport i komunikaciju koju pokreće električni motor i koja je stilistički inspirirana BMW Motorrad Vizijom SLJEDEĆIH 100. Koncept vozila temelji se na tehničkim atributima električnog motora i nudi idealne okvire za okretno upravljanje u gradskom prometu i suvremenu funkcionalnost. Nove mogućnosti digitalnog umrežavanja između vozila, vozača i okoline stvaraju se inovativnim konceptom kontrole.

BMW Motorrad Concept Link (1)
BMW Motorrad Concept Link (2)
Ključne riječi:
Alfa Romeo Concorso d’Eleganza Villa d’Este Giulietta SS Prototipo Hotel Grand Villa d'Este
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.