Vidiauto Novosti Najave Tesla Semi kamion uskoro i u Europi

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.01.2018. 06:08

Eko kamion 

Električni kamion Tesla Semi uskoro stiže u Europu

Tesla Semi kamion uskoro i u Europi

Nedavno najavljeni Tesla Semi, potpuno električni kamion, već se danas može naručiti u Europi, a isporuka prvih primjeraka kupcima bit će uskoro.

Tvrtka Tesla je započela s prodajom svojeg najnovijeg uratka – kamiona Semi, na pojedinim tržištima Europske unije, a uskoro će Semi biti dostupan i na ostalim tržištima. Za sada je dostupan u Velikoj Britaniji, Norveškoj i Nizozemskoj.

tesla semi

U Norveškoj je već naručeno, odnosno prodano, 10 komada koje je kupila tvrtka Asko Norway, a koja se bavi distribucijom hrane. Direktor tvrtke Asko Norway, Tore Bekken, izjavio je kako tvrtka već posljednje dvije godine koristi električne kamione koji su proizvedeni u Nizozemskoj, a smatramo kako je Tesla s modelom Semi ipak najbolje obavila posao u tehnološkom smislu.

tesla semi interijer

Nažalost, isporuka se još uvijek mora čekati dok Tesla Semi ne dobije homologaciju za EU ceste, pa bi to eventualno moglo i naštetiti prodaji, ako će trajati predugo.

tesla semi sa strane

Samo za podsjetnik, električni Tesla Semi ima autonomiju od oko 300 milja (oko 480 km) s jednim punjenjem, što je dovoljna autonomija za sve koji voze robu unutar grada i bliže okolice, a čime bi prijevoznici mogli uštedjeti veliku količinu novaca na nafti i servisima. Početna cijena Tesla Semi kamiona je 110.00 funti (oko 935.000 kn) u Velikoj Britaniji, a što je gotovo na razini kamiona s klasičnim pogonom.

Ključne riječi:
Semi Tesla
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 20. siječanj 1971.

1-20-1971 Predstavljen nesretni Jaguar

Predstavljen nesretni Jaguar

Jaguarov prototip XJ13 predstavljen je u Lindleyu, Engleska. XJ13 je trebao biti novi luksuzni Jaguar, ali nesreća je promijenila njegovu sudbinu: Norman Dewis, testni vozač, uništio je prototip na prvoj testnoj vožnji. U tom je trenutku završio i razvoj.

vs