Vidiauto Novosti Najave Završen je prvi karavanski Tesla model S

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.12.2017. 06:15

Sportski karavan 

Britanci proizveli prvi primjerak Tesle S u karavanskoj izvedbi

Završen je prvi karavanski Tesla model S

Karavanske verzije automobila su i dalje popularne zahvaljujući svojoj prostranosti i mogućnostima prijevoza, a uskoro ćete moći kupiti i Tesla S karavan.

Već se puno puta šuškalo o mogućoj karavanskoj verziji Teslinog modela S, no iz same tvornice nikako da stigne uopće ni potvrda da razmišljaju o takvom modelu, pa su zato tvrtke koje se bave preradama automobila počele razmišljati o tome.

tesla s karavan razvoj

Jedna od tvrtki je i Qwest iz Velike Britanije koja je razvila i već napravila prvi primjerak Tesla model S u karavanskoj izvedbi. Sam razvoj i proizvodnja ovog modela su trajali više od godinu dana, a gotov proizvod ima prilično zanimljivu liniju.

tesla s karavan prtljažnik

Produljenje krova je napravljeno od ugljičnih vlakana, dok se ukupna dužina vozila nije mijenjala. Prtljažnik u osnovi nudi istu veličinu prtljažnika kao i obična Tesla S, no zahvaljujući visokom krovu i gotovo okomitim vratima prtljažnika, prostranost je dobivena u visinu, pa je sada moguće prevesti i nešto veće predmete bez da je zatvoren poklopac prtljažnika.

tesla s karavan maketa

Nažalost, iz tvrtke Qwest nisu objavili performanse ovog modela, te utječe li nešto veća težina na doseg, no objavili su kako sam proces prerade traje nešto više od mjesec dana i za njega naplaćuju čak 70.000 funti (oko 600.000 kuna), što znači da ćemo vjerojatno rijetko vidjeti Tesla model S u takvoj izvedbi.

Ključne riječi:
Model S Tesla
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.