Vidiauto Novosti Najave SsangYong proglasio bankrot tvrtke

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.12.2020. 06:15

Bankrot 

Južnokorejski SsangYong u problemima - proglasio bankrot

SsangYong proglasio bankrot tvrtke

SsangYong je ponovo u velikim problemima, a sada je proglašen i njegov bankrot jer nije uspio otplatiti kredit od 54,5 milijuna dolara.

Ovih dana južnokorejski proizvođač automobila SsangYong je proglasio bankrot, i to nakon što nije mogao vratiti ratu kredita od 54,5 milijuna dolara, a s kreditorima se nije uspio dogovoriti oko odgode otplate. Ujedno je traženo i tri mjeseca zaštite kako bi se tvrtka mogla rekonstruirati, a u tome će mu pomoći Mahindra & Mahindra, indijski gigant koji drži 75 % ove tvrtke. Dogovoreno je kako će mu ona pomoći u racionalizaciji troškova i normalizaciji poslovanja.

SsangYong Rexton

Mahindra je postala većinski vlasnik tvrtke prije deset godina i time je spasila tvrtku koja je 2009. godine prijavila gubitak od čak 75,42 milijuna dolara. No sve je krenulo daleko prije. 1997. godine Daewoo Motors je kupio većinske dionice SsangYonga no već 2000. godine kada je bankrotirao Daewoo, SsangYong je bio prodan. 2004. godine kineski SAIC postaje vlasnik 51 % tvrtke no ni to nije dugo trajalo, a kasnije su se pojavile i optužbe kako je SAIC ukrao tehnologije koje je SsangYong razvijao.

SsangYong Korando Ženeva 2019

Najveći je uspjeh SsangYong imao u 90-im godinama prošlog stoljeća kada je proizvodio modele Musso i Korando, a tijekom 2000-ih godina predstavlja modele čudnog dizajna, a usudimo se reći i ružne. To ih je vjerojatno i koštalo svega ovoga, jer iako u posljednje vrijeme predstavljaju modele koji su privlačnijeg dizajna, teško je vratiti povjerenje kupaca.

Ključne riječi:
bankrot Korando Rexton Ssangyong Tivoli
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 27. siječanj 1904.

Unutarnje sagorijevanja uzvraća udarac

Amerikanac William K. Vanderbilt postavio je u Ablisu u Francuskoj brzinski rekord od 122 km/h u automobilu Mors koji je bio pokretan benzinom. To je bio prvi rekord kojeg postavio automobil s unutarnjim sagorijevanjem.

vs