Vidiauto Novosti Najave Službeno predstavljen Hyundai Veloster N

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.01.2018. 06:22

Hot hatch 

Hyundai Veloster predstavljen i u sportskoj N verziji

Službeno predstavljen Hyundai Veloster N

Hyundai ima velikih planova s novom generacijom Velostera, stoga ne čudi kako s prethodnikom ima zajednički jedino koncept bočnih vrata.

Kako smo već pisali ovdje, Hyundai Veloster prve generacije nije postigao velik uspjeh u Europi, prvenstveno radi slabog motora s kojim se je nudio. Zato druga generacija donosi nešto staro i nešto novo. U ponudi će biti tri verzije, osnovni Veloster koji ima 147 KS pa sve do N verzije koja ima 275 KS!

Hyundai Veloster

Hyundai Veloster

Vanjski i unutrašnji dizajn se oslanja na aktualne Hyundai modele, dok je za Veloster i dalje karakteristično da s vozačeve strane ima samo jedna vrata, dok se sa suvozačeve strane nalaze dvoja vrata, a koja omogućuju lakši pristup stražnjim sjedalima.

Hyundai Veloster N sa strane

Hyundai Veloster N

Osnovni Veloster ima ugrađen dvolitreni benzinski motor snage 147 KS i 178 Nm okretnog momenta kojeg je moguće dobiti sa  6-brzinskim ručnim  ili 6-automatskim mjenjačem. Sljedeći u ponudi je 1,6-litreni turbo benzinac koji raspolaže s 201 KS i 264 Nm okretnog momenta a dostupan je u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim ili sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Hyundai Veloster N straga

Hyundai Veloster N

No ono što izgledu Velostera najviše odgovara je verzija Veloster N u koju je ugrađen dvolitreni turbo benzinac koji raspolaže s 275 KS i 353 Nm okretnog momenta koji nam je već poznat iz modela i30 N. Veloster N je također predstavljen u karakterističnoj plavoj boji s crvenim i crnim detaljima.

Hyundai Veloster N interijer

Hyundai Veloster N

Nažalost, karakteristike pojedinih modela još nisu poznate, a još uvijek nije ni potvrđeno hoće li Hyundai Veloster stići na tržište EU ili ne. Za sada je samo poznato da na tržište u SAD-u stiže na jesen.

Ključne riječi:
Hyundai Veloster Veloster N
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs

.::.