Vidiauto Novosti Najave Uskoro premijera za Hyundai Veloster

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.01.2018. 06:10

Hot hatch 

Najavljena je druga generacija Hyundai Velostera

Uskoro premijera za Hyundai Veloster

Hyundai će ovih dana predstaviti drugu generaciju Velostera, prilično jedinstvenog automobila koji s jedne bočne strane ima jedna vrata, a s druge dvoja.

Prva generacija Hyundai Velostera predstavljena je još 2012. godine i odmah je prošla zapaženo zahvaljujući jedinstvenom konceptu karoserije, točnije bočna vrata za ulazak putnika. Veloster s vozačke strane ima jedna, nešto duža vrata, dok se na suvozačkoj strani nalaze dvoja vrata, kako bi putnici mogli lakše pristupiti stražnjoj klupi.

novi hyundai veloster sprijeda

Gore navedeno, uz zanimljiv izgled, ipak nije doveo do uspjeha ovog modela u Europi. Naime, u početku je bio dostupan samo s jednim motorom, i to benzincem obujma 1,6 litara bez turba i sa samo 140 KS. Performanse su bile prilično loše, a cijena u startu je bila prilično visoka i sve navedeno je bila kap koja je prelila čašu, te se Veloster prestao prodavati na većini europskih tržišta.

novi hyundai veloster sa strane

S druge strane Atlantika, situacija je bila puno bolja, te je prodaja bila dovoljno dobra da 2016. bude predstavljen i redizajn prve generacije, koji se i danas može kupiti na pojedinim EU tržištima. Naknadno je i ponuđen 1,6-litreni turbo motor sa 180 KS, dok bi nova generacija trebala imati motor iz Hyundaija i30 N s 250 i 275 KS, a u ponudi će biti ručni i automatski mjenjači.

Hyundai Veloster

Prva generacija Velostera - raspodjela bočnih vrata

Nova generacija će donijeti i nešto više mjesta u unutrašnjosti, a dizajn će biti prilagođeniji aktualnim smjernicama u kući, no i dalje će ostati koncept 1 + 2 vrata. Za sada nisu poznate informacije hoće li novi Hyundai Veloster stići i u domaće salone, pa nam samo ostaje pričekati i vidjeti kako će se dalje razvijati situacija. Pogledajte priloženi video s najavom nove generacije, a ovdje možete vidjeti zabranjenu reklamu za prvu generaciju Velostera:

Ključne riječi:
Hyundai Veloster
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 20. srpanj 1894.

Rođen Errett Lobban Cord

Errett Lobban Cord rođen je u Warrensburgu (SAD), te je brzo postao uspješan trgovac. S kapitalom od 100.000 $ kupio je loše stojeću Auburn Automobile Company te je ubrzo pretvorio u pravo poslovno carstvo koje se raspalo 30-ih...

vs