Vidiauto Novosti Najave Kia Proceed koncept spreman za Frankfurt

Autor: IR Objavljeno: 07.09.2017. 14:02

Kia za Frankfurt sprema Proceed koncept

Kia Proceed koncept spreman za Frankfurt

Kia će s prikazanim konceptom Proceeda najaviti izgled buduće, treće po redu, generacije predstavnika u mnogobrojnoj kompaktnoj klasi Ceed i Pro_ceed.

Kia Proceed koncept, kojeg će publika moći bolje razgledati na Auto salonu u Frankfurtu, najavljuje novu generaciju popularnog Cee'da i pro_ceeda, ali ovog puta najavljuju i novu izvedbu karoserije, odnosno hot hatch, kako je u Kiji zovu, a vjerojatno će biti slična Hyundaiju i30 Fastback o kojem smo već pisali.

Kia Proceed Concept

Gregory Guillaume, vođa Kijinog europskog dizajna, kaže: “Zbog brojnih europskih vozača, koji sve više traže alternative moćnim trovratnim kupeima, počeli smo razmišljati o drugačijem atraktivnom modelu obitelji cee’d. Koncept Proceed predstavlja odvažnu novu viziju, koja će reinkarnirati i oživjeti pro_cee'dovu živahnu dušu, namijenjenu novoj generaciji vozača, koji žele vozila s boljim performansama.

Osim što je koncept Kia Proceed niži, vitkiji i okretniji od trenutne verzije Kije pro_ceed, ističe se potpuno drugačijim dizajnom, a karakterizira ga linija krova koja se spušta dugo i polako, a rubovi prozora slijede krovnu liniju sve do stražnjeg kraja koji je dopunjen logotipom GT, a sve to donosu naglašavanju o nedostatku B nosača krova.

Kia Proceed Concept 3

Konceptni Proceed ističe i nešto što dosad nismo vidjeli, a to je Luminline, odnosno osvijetljenu konturu bočne linije prozora, a to se posebno ističe tijekom noćne vožnje. Ako Luminline ostane i na serijskom modelu, bit će zanimljivo gledati lica ljudi kada vide osvijetljene bočne prozore na automobilu, no sigurno je kako bi s time vozilo po mraku bilo puno uočljivije. Serijska verzija Cee'da i Proceeda se očekuje tijekom 2018. godine. 

Ključne riječi:
Kia koncept Proceed
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs