Vidiauto Novosti Najave Fastback izvedba popularnog Hyundaija

Autor: IR Objavljeno: 17.07.2017. 08:05

Malo drugačiji kompakt iz Hyundaija

Fastback izvedba popularnog Hyundaija

Hyundai je uz sportsku izvedbu i30 N predstavio i nešto što nismo vidjeli od devedesetih godina prošlog stoljeća – fastback izvedbu svojeg modela i30.

Najnovija generacija kompakta Hyundai i30 dobila je potpuno novu karoserijsku izvedbu nazvanu Fastback. Riječ je o karoserijskoj izvedbi koja se nekad zvala liftback i koja je bila zaboravljena početkom ovog stoljeća, a koju su uglavnom u kompaktnoj klasi nudili japanski proizvođači.

Hyundai i30 Fastback 2

No vratimo se mi na i30 Fastback, najnoviju verziju popularnog modela i30 koji je predstavljen usporedno sa sportskim modelom i30 N. Ova izvedba je duža od standardne verzije 115 mm (ukupno 4455 mm), dok je ukupna visina u odnosu na standardni i30 snižena za 30 mm (ukupno 1425 mm) a i dalje je riječ o modelu s 5 vrata koji radi veće dužine nudi 55 litara veći prtljažnik – ukupna zapremnina mu iznosi 450 litara.

Hyundai i30 Fastback 11

Što se pak tiče motorizacije, barem za početak, ponuda će biti ista kao i u standardnoj verziji modela Hyundai i30 – 1,0 i 1,4 litreni benzinski motori upareni sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke te 1,6-litreni dizel motor u nekoliko izvedbi snage u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Hyundai i30 Fastback 3

Unutrašnjost je istovjetna „običnoj“ verziji Hyundaija i30, no u ponudi će biti jedna dodatna boja – Merlot Red, koja će se moći dobiti jedino kod ove karoserijske izvedbe. Kupci će pak moći birati između 12 vanjskih boja karoserije – tri perla boje, sedam metalik i dvije boje bez efekta. Hyundai i30 Fastback će biti opremljen i svim standardnim sigurnosnim sustavima, a i ostatak opreme u ponudi će biti istovjetan kompaktnoj verziji i30.

Hyundai i30 Fastback 4

Cijena za Hyundai i30 Fastback još nije objavljena, ali se očekuje da će biti slična karavanskoj verziji, što znači da će početni model stajati oko 120.000 kuna, a u salonima se očekuje tijekom siječnja sljedeće godine.

Ključne riječi:
Fastback Hyundai I30
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. prosinac 1977.

12-5-1977 Prednji pogon za Amerikance

Prednji pogon za Amerikance

Predstavljen je Plymouth Horizon, prvi mali američki automobil s prednjim pogonom. Tehnički napredak na području pogonske tehnologije omogućio je smanjenje dimenzija i troškova proizvodnje sustava prednjeg pogona.

vs

.::.