Vidiauto Novosti Najave Prve slike redizajnirane Kije Sportage

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.05.2018. 06:21

Popularan SUV 

Na jesen stiže redizajnirana Kia Sportage, a donosimo vam prve fotografije

Prve slike redizajnirane Kije Sportage

Kia je za ovu jesen pripremila redizajn jednog od najpopularnijeg svojeg modela – Sportage, a osim promijenjenog dizajna donosi i novu tehnologiju.

Kia je u javnost pustila prve tri fotografije redizajniranog Sportagea, i već je na prvi pogled jasno kako se ipak radi o manjem redizajnu, no kao što znamo, bolje je ne mijenjati mnogo ono što je dobro. Tako su najveće promjene vidljive na prednjem braniku koji donosi naglašeniju masku, veći donji otvor za zrak, nove otvore za maglenke te ukrasne letvice koje maglenke dijele na dva dijela.

Kia Sportage redizajn straga

Novi su u 19-inčni naplatci za GT model (na fotografijama), a i druge verzije bi trebale imati naplatke novog dizajna. Straga se promjene svode na novi branik u koji su smješteni pokazivači smjera, maglenke i svjetla za vožnju unatrag, koja se sad nalaze jedni iznad drugih, dok su se prije nalazili jedni pored drugih. Nova je i grafika svjetla, a nestala je i ukrasna letvica između stražnji svjetala.

Kia Sportage redizajn detalji

Ispod poklopca motora je sada ugrađen 1,6-litreni CRDi motor koji nudi snagu od 113 i 134 KS koji je zamijenio stari 1,7-litreni CRDi, a iz Kije tvrde kako je riječ o njihovom najčišćem dizelskom agregatu ikada. Snažnija verzija je dostupna i s pogonom na sve kotače te automatskim mjenjačem. Kao što smo već pisali, redizajnirana Kia Sportage će dobiti i prvi dizelski meki hibridni pogon od 48V.

Kia Sportage redizajn interijer

U unutrašnjosti se dizajnerski gotovo ništa nije promijenilo, pa se osim novih presvlaka može vidjeti malo drugačiji volan, a najveće razlike su u novom 7 ili 8-inčnom zaslonu. Od tehnologije Kia Sportage donosi i pametan tempomat s funkcijom start&stop, Around View Monitor  za pomoć pri parkiranju, sustav prepoznavanja umora vozala i prepoznavanje neaktivnosti vozača.

Kia Sportage redizajn detalji 2

Nova Kia Sportage će se u salonima naći već na jesen, a cijene bi trebale ostati na razini aktualnog modela, što znači oko 150.000 kuna za osnovni model.

Ključne riječi:
hibrid Kia Sportage
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs