Vidiauto Novosti Najave Seat je odvojio sportski brend Cupra

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.02.2018. 06:27

Sportski brend 

Cupra je novi sportski brend, od sada odvojen od Seata

Seat je odvojio sportski brend Cupra

Kao i mnogi drugi proizvođači, i Seat je odvojio brend Cupra, poznat po sportskim verzijama modela, od matične tvrtke, a prvi model koji će se pronaći pod novim brendom je SUV Ateca. 

Danas je očigledno popularno imati što više brendova pod istim krovom, pa tako ne iznenađuje najnovija vijest iz Seata. Naime, Seat je odlučio svoje sportske modele prodavati pod posebnim, i poznatim, imenom Cupra.

Seat Ateca FR

Seat Ateca FR

Već 22. veljače Seat će imati poseban događaj gdje će detaljno predstaviti novu marku, a koja će u početku imati samo jedan model – Cupra Leon. No već početkom ožujka, Leonu će se pridružiti SUV Ateca, a pogonit će ih isti motor. Riječ je o dvolitrenom TSI motoru snage 300 KS.

Seat Ateca FR 2

Seat Ateca FR

Nakon Atece i ostali modeli bi se trebali naći pod Cupra oznakom, no prema prvim najavama, jedino nećemo vidjeti Ibizu. Kako je potražnja za malim sportskim modelima sve manja, tako u Seatu uopće neće ponuditi sportsku izvedbu Ibize. Šteta, jer prethodni modeli nisu bili razočarali.

Seat Leon Cupra 290 2

Seat Leon Cupra

Također, još nema informacija hoće li se brend Cupra moći kupiti na svim tržištima gdje se prodaje i Seat, uključujući i naše? Hoće li se prodavati u istim salonima kao i Seat ili će pak biti riječ o posebno uređenim salonima? Ostaje još puno nepoznanica, no već za mjesec dana ćemo znati puno više informacija.

Seat Leon Cupra 290

Seat Leon Cupra

Ključne riječi:
Cupra Seat
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. listopad 1994.

10-17-1994 Najduža vožnja taksijem

Najduža vožnja taksijem

Nakon 42.350 prijeđenih kilometara vozač taksija Jeremy Levine i dvoje putnika Mark Aylett i Carlos Aresse vratili su se u London s puta do Rta dobre nade u Južnoj Africi. Putnici su za avanturu platili nevjerojatnih 40.000 funti (oko 65.000 eura).

vs