Vidiauto Novosti Najave Cupra Ateca dolazi sa snagom od 300 KS

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.02.2018. 06:08

Nova marka 

Predstavljena je Cupra Ateca, prvi model brenda, te konceptna Cupra Ibiza i Cupra Arona

Cupra Ateca dolazi sa snagom od  300 KS

Cupra je predstavila svoj prvi serijski model Atecu, a uz to je predstavila i konceptnu Ibizu i Aronu, ali i Leon Cupra R ST koji će se još uvijek prodavati pod Seatovom značkom.

Pisali smo već o Cupri, novom podbrendu Seata koji će biti specijaliziran isključivo za sportske modele i koji ima vlastiti zaštitni znak, a pred sam Salon automobila u Ženevi Seat je imao specijalan događaj gdje je i predstavljen prvi model koji će se moći kupiti pod novim brendom.

CUPRA_Ateca001_HQ

Riječ je o modelu Cupra Ateca, popularan Seat SUV, koji će dolaziti s dvolitrenim turbo benzincem snage 300 KS u kombinaciji sa 7-stupanjskom DSG automatikom i dvostrukom spojkom te pogonom na sve kotače. Za ubrzanje do 100 km/h Ateci treba svega 5,4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 245 km/h. Sa SUV i više nego dovoljno.

CUPRA_Ateca006_HQ

Osim vanjskog dizajna koji je ukrašen 19-inčnim aluminijskim naplatcima i detaljima u crnoj boji visokog sjaja, promjene su napravljene i u unutrašnjosti. Tako su obloge vrata presvučeni alkantarom, kao i sama sjedala. Ugrađeno je i mnogo opreme koja uključuje i 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir, kamere u 360 stupnjeva, adaptivni ovjes, digitalni kokpit i još mnogo toga. Na tržište će Cupra Ateca stići u drugoj polovici godine.

CUPRA_Ibiza003_HQ

Predstavljen je i Cupra Ibiza Concept s ugrađenim dvolitarskim turbo benzincem snage 200 KS i DSG mjenjačem koji takvu Ibizu može potjerati do 233 km/h, dok je za ubrzanje do 100 km/h Ibizi potrebno 6,7 sekundi. Prikazan je i koncept Cupra Arona s istim motorom. Iako je riječ o konceptima, sigurni samo kako će serijska Cupra Ibiza, a možda i Cupra Arona, biti predstavljena već na jesen na Salonu automobila u Parizu.

CUPRA_Ibiza002_HQ

Od koncepata predstavljen je i trkaći model Cupra TCR kojemu je osnova model Leon i koji će se pod novim brendom takmičiti u 2018 TCR kupu.

CUPRA_TCR002_HQ

Na događaju je predstavljen i Seat Leon Cupra R ST, koji se još uvijek neće naći pod Cupra znakom. Opremljen je dvolitrenim turbo benzincem snage 300 KS i DSG mjenjačem, a ima i pogon na sve kotače. I ovaj model će se moći vidjeti na Salonu automobila u Ženevi.

SEAT_LeonSTR_CUPRA002_HQ
Ključne riječi:
Arona Ateca Cupra Ibiza Leon ST Seat
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 27. lipanj 1990.

6-27-1990  NASCAR-ovi munjeviti dani

NASCAR-ovi munjeviti dani

Tvrtka Paramount Motion Pictures predstavila je na današnji dan 1990. godine film Days of Thunder, djelo istih ljudi koji su kreirali hit Top Gun. Glavne uloge igrali su Tom Cruise i Nicole Kidman.

vs