Vidiauto Novosti Najave Cupra Ateca dolazi sa snagom od 300 KS

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.02.2018. 06:08

Nova marka 

Predstavljena je Cupra Ateca, prvi model brenda, te konceptna Cupra Ibiza i Cupra Arona

Cupra Ateca dolazi sa snagom od  300 KS

Cupra je predstavila svoj prvi serijski model Atecu, a uz to je predstavila i konceptnu Ibizu i Aronu, ali i Leon Cupra R ST koji će se još uvijek prodavati pod Seatovom značkom.

Pisali smo već o Cupri, novom podbrendu Seata koji će biti specijaliziran isključivo za sportske modele i koji ima vlastiti zaštitni znak, a pred sam Salon automobila u Ženevi Seat je imao specijalan događaj gdje je i predstavljen prvi model koji će se moći kupiti pod novim brendom.

CUPRA_Ateca001_HQ

Riječ je o modelu Cupra Ateca, popularan Seat SUV, koji će dolaziti s dvolitrenim turbo benzincem snage 300 KS u kombinaciji sa 7-stupanjskom DSG automatikom i dvostrukom spojkom te pogonom na sve kotače. Za ubrzanje do 100 km/h Ateci treba svega 5,4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 245 km/h. Sa SUV i više nego dovoljno.

CUPRA_Ateca006_HQ

Osim vanjskog dizajna koji je ukrašen 19-inčnim aluminijskim naplatcima i detaljima u crnoj boji visokog sjaja, promjene su napravljene i u unutrašnjosti. Tako su obloge vrata presvučeni alkantarom, kao i sama sjedala. Ugrađeno je i mnogo opreme koja uključuje i 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir, kamere u 360 stupnjeva, adaptivni ovjes, digitalni kokpit i još mnogo toga. Na tržište će Cupra Ateca stići u drugoj polovici godine.

CUPRA_Ibiza003_HQ

Predstavljen je i Cupra Ibiza Concept s ugrađenim dvolitarskim turbo benzincem snage 200 KS i DSG mjenjačem koji takvu Ibizu može potjerati do 233 km/h, dok je za ubrzanje do 100 km/h Ibizi potrebno 6,7 sekundi. Prikazan je i koncept Cupra Arona s istim motorom. Iako je riječ o konceptima, sigurni samo kako će serijska Cupra Ibiza, a možda i Cupra Arona, biti predstavljena već na jesen na Salonu automobila u Parizu.

CUPRA_Ibiza002_HQ

Od koncepata predstavljen je i trkaći model Cupra TCR kojemu je osnova model Leon i koji će se pod novim brendom takmičiti u 2018 TCR kupu.

CUPRA_TCR002_HQ

Na događaju je predstavljen i Seat Leon Cupra R ST, koji se još uvijek neće naći pod Cupra znakom. Opremljen je dvolitrenim turbo benzincem snage 300 KS i DSG mjenjačem, a ima i pogon na sve kotače. I ovaj model će se moći vidjeti na Salonu automobila u Ženevi.

SEAT_LeonSTR_CUPRA002_HQ
Ključne riječi:
Arona Ateca Cupra Ibiza Leon ST Seat
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.