Vidiauto Novosti Najave Serijska Kia Proceed sprema se za Pariz

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.04.2018. 06:23

Nova izvedba 

Kia za Pariz priprema serijsku izvedbu novog Proceeda

Serijska Kia Proceed sprema se za Pariz

Nakon što je predstavljen klasičan kompakt s pet vrata Ceed, kao i karavanska verzija Ceed Sportswagon, Kia za Salon automobila u Parizu sprema i serijsku verziju modela Proceed.

Nakon što je prošle godine predstavljena u konceptnoj verziji, Kia za predstojeći Salon automobila u Parizu priprema i serijsku izvedbu modela Proceeda. Osim u promjeni načina pisanja imena, iz pro_cee'd u Proceed, najveća promjena je i u samom konceptu vozila.

Kia Proceed Concept

Naime, nova, treća po redu, generacija Proceeda više neće biti kompakt s troja vrata u kupeovskom obliku, već će biti riječ o Shooting Break završetku karoserije. Velika je to promjena u odnosu na dosadašnji model, no Kia valjda zna što radi.

Kia Proceed Concept sa strane 2

S druge strane, Hyundai je sa svojim modelom i30 Fastback također iznenadio kupce, koji su prilično dobro prihvatili, već pomalo zaboravljeno, rješenje stražnjeg kraja vozila koje je bilo prilično popularno tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Kia Proceed Concept sa strane

Kako se sve manje automobila u ovoj klasi proizvodi, ali i traži, s troje vrata, nije ni čudno kako se i Kia prilagodila takvim trendovima. Najavljuju se i sportske verzije novog Ceeda, a koji će vjerojatno pokretati isti motor kao i kod Hyundaija i30 N.

Kia Proceed Concept interijer

Sada nam preostaje samo pričekati početak Salona automobila u Parizu i vidjeti kako će izgledati novi Proceed, odnosno hoće li Kia biti dovoljno hrabra da dizajn bude kao kod koncepta, ili će ipak biti riječ o konzervativnijoj izvedbi.

Kia Proceed Concept straga
Ključne riječi:
Kia Proceed
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.