Vidiauto Novosti Najave Kia Proceed koncept spreman za Frankfurt

Autor: IR Objavljeno: 07.09.2017. 14:02

Kia za Frankfurt sprema Proceed koncept

Kia Proceed koncept spreman za Frankfurt

Kia će s prikazanim konceptom Proceeda najaviti izgled buduće, treće po redu, generacije predstavnika u mnogobrojnoj kompaktnoj klasi Ceed i Pro_ceed.

Kia Proceed koncept, kojeg će publika moći bolje razgledati na Auto salonu u Frankfurtu, najavljuje novu generaciju popularnog Cee'da i pro_ceeda, ali ovog puta najavljuju i novu izvedbu karoserije, odnosno hot hatch, kako je u Kiji zovu, a vjerojatno će biti slična Hyundaiju i30 Fastback o kojem smo već pisali.

Kia Proceed Concept

Gregory Guillaume, vođa Kijinog europskog dizajna, kaže: “Zbog brojnih europskih vozača, koji sve više traže alternative moćnim trovratnim kupeima, počeli smo razmišljati o drugačijem atraktivnom modelu obitelji cee’d. Koncept Proceed predstavlja odvažnu novu viziju, koja će reinkarnirati i oživjeti pro_cee'dovu živahnu dušu, namijenjenu novoj generaciji vozača, koji žele vozila s boljim performansama.

Osim što je koncept Kia Proceed niži, vitkiji i okretniji od trenutne verzije Kije pro_ceed, ističe se potpuno drugačijim dizajnom, a karakterizira ga linija krova koja se spušta dugo i polako, a rubovi prozora slijede krovnu liniju sve do stražnjeg kraja koji je dopunjen logotipom GT, a sve to donosu naglašavanju o nedostatku B nosača krova.

Kia Proceed Concept 3

Konceptni Proceed ističe i nešto što dosad nismo vidjeli, a to je Luminline, odnosno osvijetljenu konturu bočne linije prozora, a to se posebno ističe tijekom noćne vožnje. Ako Luminline ostane i na serijskom modelu, bit će zanimljivo gledati lica ljudi kada vide osvijetljene bočne prozore na automobilu, no sigurno je kako bi s time vozilo po mraku bilo puno uočljivije. Serijska verzija Cee'da i Proceeda se očekuje tijekom 2018. godine. 

Ključne riječi:
Kia koncept Proceed
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 18. studeni 1987.

11-18-1987 Ferrari 250 GTO postaje najskuplji automobil na svijetu

Ferrari 250 GTO postaje najskuplji automobil na svijetu

Na aukciji starih automobila Ferrari 250 GTO iz 1963. prodan je za tada nevjerojatnih 1.600.000 dolara što je do tada bio najveći iznos ikada plaćen za jedan automobil. Danas najskuplji automobili na aukcijama dostižu mnogo veću vrijednost, a cijenom od milijun dolara mogu se pohvaliti i neki serijski automobili.

vs