Vidiauto Novosti Najave Predstavljena je Kia Ceed Sportswagon

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.03.2018. 11:02

Kompaktni karavan 

Čak 600 litara prtljažnika nudi nova Kia Ceed Sportswagon

Predstavljena je Kia Ceed Sportswagon

Nova generacija Kije Ceed Sportswagon donosi prtljažnik od 600 litara u osnovnom obliku, a donosi i neke novosti kakvih do sada nije bilo u Kia modelima.

Svaka nova generacija nekog modela iz Kije donosi mnogo novosti, te se sada svi modeli mogu uspoređivati s Europskom konkurencijom. Sada Kia ide korak dalje i predstavlja novi Ceed Sportswagon, odnosno karavan izvedbu kompaktnog Ceeda, koji nudi prtljažnik veličine čak 600 litara u osnovnom obliku.

Kia Ceed Sportswagon prtljažnik

Osim toga, utovarna visina je sad niža, pa ćete prtljažnik moći lakše natovarit s teškim stvarima. Nova generacija je sad duga 4.600 mm (+95 mm), široka 1.800 mm (+20 mm) i visoka 1.465 mm (-20 mm) dok je međuosovinski razmak ostao isti – 2.650 mm. U unutrašnjosti se također očekuje više mjesta, posebice u predjelu ramena. Stražnja sjedala su djeljiva i to na način 40:20:40, a moguće ih je spustiti i iz prtljažnika, a njihovim se spuštanjem dobiva potpuno ravna površina.

Kia Ceed Sportswagon sprijeda

Za pogon se brine atmosferski benzinac od 100 KS, 1,0-litreni turbo benzinac snage 120 KS te 1,4-litreni turbo benzinac snage 140 KS. Dizelsku ponudu čini 1,6-litreni dizelaš koji dolazi u verziji sa 115 KS i 136 KS. Svi motori dolaze sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a za najjači benzinac i dizelaš dostupna je i 7-brzinska automatika s dvije spojke.

Kia Ceed Sportswagon interijer

Unutrašnjost i oprema je ista kao i kod klasične 5-vratne verzije Ceeda, o kojoj smo pisali ovdje, a i Ceed Sportswagon će imati mogućnost doplate za JBL Premium audio sustav s Clari-Fi tehnologijom, aktivnim tempomatom, zadržavanjem vozila unutar trake i drugom opremom. Na tržište će stići na ljeto, a očekujemo kako će početna cijena za Kia Ceed Sportswagon biti oko 120.000 kuna do registracije uz standardno Kia 7-godišnje jamstvo.

Ključne riječi:
Ceed Kia Sportswagon
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. srpanj 1916.

7-11-1916 Savezna briga za ceste

Savezna briga za ceste

Predsjednik SAD-a Woodrow Wilson potpisao je Aid Road Act kojim se po prvi puta državama SAD-a jamčila pomoć pri izgradnji mreže cesta. Tom uredbom reagiralo se na jako loše stanje cesta u SAD-u.

vs